Last news in Fakti

7 Март, 2024 18:27 2 555 3

Merceds и BMW постигнаха съгласие над общ проект

  • bmw-
  • mercedes-
  • китай

Двете компании ще си сътрудничат в Китай

Merceds и BMW постигнаха съгласие над общ проект - 1

BMW и Mercedes-Benz обявиха, че ще си сътрудничат в Китай, за да създадат Beijing Ion Qi New Energy Technology Co., чиято цел е да разгърне широка мрежа за зареждане на електрически превозни средства в цялата страна.

В рамките на инициативата през тази година ще бъдат пуснати първите станции в големите китайски градове, където има голямо търсене на превозни средства на нова енергия. Впоследствие мрежата ще се разшири и ще обхване по-малките градове и региони в цялата страна. До края на 2026 г. съвместното предприятие има за цел да създаде поне 1000 високоскоростни зарядни станции, оборудвани с приблизително 7000 колонки.

Както BMW, така и Mercedes-Benz вече разполагат със собствени мрежи за зареждане в Китай. Миналата година BMW представи своя проект за суперзарядни станции, включващ зарядни станции, които могат да поддържат скорост до 600 kW, което е сред най-бързите в индустрията. Тази мрежа обхваща 17 града и се състои от 54 станции за зареждане към януари 2024 г., като е отворена за всички модели електромобили, а не само за BMW.

Mercedes-Benz също така разполага с множество зарядни станции в Китай, разположени в градове като Чънду, Фошан, Циндао, Чунцин, Кунмин, Ухан, Суджоу и Чанджоу.

Според доклади на Car News China предстоящата мрежа за зареждане, създадена чрез съвместното предприятие на BMW и Mercedes-Benz, ще бъде достъпна за всички електрически превозни средства. Въпреки това собствениците на модели на BMW и Mercedes-Benz ще имат удобството да правят онлайн резервации и да изпитат по-безпроблемен процес на включване и пускане. Освен това двата автомобилни производителя се ангажираха да осигурят част от електроенергията, използвана в зарядните станции, от възобновяеми източници.

Освен в Китай, BMW и Mercedes-Benz са част от консорциум от седем автомобилни производители, които си сътрудничат в изграждането на нова мрежа за зареждане в Северна Америка, наречена Ionna. Този консорциум, който включва GM, Honda, Hyundai, Kia и Stellantis, планира да разположи над 30 000 зарядни станции в Северна Америка. Първата зарядна станция на Ionna ще бъде открита в САЩ по-късно тази година и ще разполага с конектори NACS и CCS.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хххх

    3 4 Отговор
    Да живеят германските марки Ауди и БМВ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.