Last news in Fakti

22 Март, 2024 10:12 2 073 2

Lincoln попари надеждите на привържениците на електромобили

  • lincoln-
  • електромобили-
  • двг
Lincoln попари надеждите на привържениците на електромобили - 1

След като Ford обяви преминаване към по-достъпни електрически автомобили, луксозната му марка Lincoln реши да си вземе почивка от пускането на електрически автомобили. В интервю за Detroit News президентът на Lincoln Даян Крейг каза, че компанията „се вслушва в това, от което клиентите наистина се нуждаят. И сред техните приоритети не са електрическите автомобили."

Според нея от електрификацията в момента няма смисъл

„Ето как мислим за този преход – от двигатели с вътрешно горене към хибриди, плъгин хибриди или меки хибриди и евентуално сред доста време - към електрически автомобили, но това ще се случи в зависимост от пазара,“ – обяснява Крейг.

Коментарите са в ярък контраст с това, което марката рекламираше само преди две години при тогавашния президент Джой Фалотико. Преди Крейг да стане президент на марката през декември 2022 г., Lincoln представи концептуалния автомобил Star Concept през април. Lincoln Star беше представен като визия на четири нови електрически превозни средства, обещани да бъдат пуснати на пазара до 2026 г., за да се конкурират с Cadillac Lyriq на GM.

Крейг потвърди, че марката няма да прави "никакви големи съобщения" относно своите планове за EV, като каза още, че компанията се фокусира върху текущата си гама, включително Corsair, Nautilus и новия Aviator.

Първоначалните планове предвиждаха електрическият триредов Aviator EV да влезе в производство до края на 2024 г. Коментарите дойдоха, след като анонимен източник каза на Bloomberg , че Ford разработва евтина платформа за електрически превозни средства за пикап и SUV с начална цена от около 25 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 1 Отговор
    След Тойота това е следваща фирма,която ще следва търсенето на клиентите.Плавния пазарен преход ДВГ, хибриди,електрички е правилното решение.Търсенето ще определи по колко автомобила от трите вида задвижване ще се произвеждат.
  • 2 джо

    5 4 Отговор
    Карам ел коли откакто съм шофьор. Мога да заява, че ДВГ ще е премиум, докато го има.