Last news in Fakti

29 Март, 2024 12:25 3 919 12

Xiaomi се похвали с продажбите на SU7

  • xiaomi-
  • su7-
  • електромобил-

SU7 започва от 29 900 долара

Xiaomi се похвали с продажбите на SU7 - 1

Xiaomi, известният китайски производител на смартфони, навлезе на пазара на електрически превозни средства с дебютното си предложение - SU7. Отличаващ се с атрактивен дизайн, одобрен от Крис Бенгъл, впечатляваща производителност, сравнима с тази на Porsche, и изключителен пробег, този средноразмерен седан поставя нов стандарт с начална цена от 215 900 юана (приблизително 29 900 щатски долара).

Позициониран като алтернатива на Tesla Model 3, SU7 превъзхожда своя конкурент с минимален пробег от 435 мили (700 км) в Китай, надхвърляйки 377 мили (606 км) на Model 3. Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун с гордост обяви, че техният модел превъзхожда Model 3 в 90% от сравнителните тестове, което го прави обещаващ претендент на пазара на електрически превозни средства.

SU7 се предлага в три варианта, отговарящи на различни предпочитания и нужди при шофиране. Моделът от начално ниво, версията Standard RWD, разполага с 400V архитектура, батерия с капацитет 73,6 kWh и електромотор с мощност 295 к.с.. Той предлага пробег от 700 км (435 мили) и възможност за бързо зареждане, което го прави практичен избор за ежедневните пътувания.

При SU7 Pro се запазват сходни спецификации, но се предлага по-голяма батерия с капацитет 94,3 kWh, която увеличава пробега до впечатляващите 830 км в цикъл CLTC. Цената му е 245 900 юана (34 000 USD) и осигурява подобрена производителност и удължен пробег за взискателните купувачи.

В горната част на гамата SU7 Max се отличава с 800V архитектура, батерия с капацитет 101 kWh и два електромотора, генериращи 663 к.с. и 838 Nm въртящ момент. С ускорение от 0-100 км/ч за 2,78 секунди и максимална скорост от 265 км/ч той предлага максимален пробег от 800 км (497 мили) по цикъла CLTC.

Въпреки че продава всеки автомобил на загуба, Xiaomi привлече значително внимание и търсене, получавайки 50 000 поръчки в рамките на 27 минути след откриването на продажбите. Пускането на SU7 привлече интереса на изпълнителните директори на конкурентни компании за електромобили, подчертавайки стратегическия подход на Xiaomi и съвместните усилия в рамките на индустрията. Като част от стратегията на Xiaomi "Human x Car x Home", SU7 се интегрира безпроблемно с екосистемата от устройства и поддържа популярни функции за свързване като Apple CarPlay, предлагайки цялостно потребителско изживяване.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 1 Отговор
    Поносима цена.

    Коментиран от #9

  • 2 сотко

    22 3 Отговор
    Това убива теслата, нека да е китайски боклук
  • 3 Край

    30 8 Отговор
    Швабите да купят едно и да го разглобят белким за 20г. разберат как се прави. Занулихте българската икономика за да ни внасяте масло с "краварката в ъгъла". С радост ще наблюдавам как вашата икономика остава да се крепи на вурстове и леберкез.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Госあ

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "Край":

    Съвсем наскоро ни забраниха ни да си купим китайски влакове, щото китайците ни ги продавали много евтино !!! Да не говорим за пропадналото предложение 2017г, когато цяла китайска делегация беше дошла за споразумение за железниците ни !
  • 6 Симо

    19 2 Отговор
    Автора е написал тази статия или я е преписал? Защото едно изречение е направо втрещяващо!
    "Въпреки че продава всеки автомобил на загуба, Xiaomi привлече значително внимание и търсене, получавайки 50 000 поръчки в рамките на 27 минути"
    Ами логично!!! Точно това означава, че купуваш нещо, което струва много повече, а плащаш по-ниска цена защото Xiaomi искат безпроблемно да стъпят на пазара. Отлична сделка!!! Учудващо ще е, ако не я направиш.

    Коментиран от #8

  • 7 До автора

    4 11 Отговор
    Господин Ганев, как може да напишете "Отличаващ се с атрактивен дизайн" при положение че това прилича на поне 20 други коли
  • 8 Така е

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Симо":

    Тесла също работи първите 15 години на загуба без да спечели и един долар. Поне на xiaomi това не им е основен бизнес и имат доходи от други дейности. Тесла завършваше всяка година на минус и въпреки това в момента има най-високите брутни маржове на печалба на продаден електромобил. Повечето автомобилни производители продават електромобилите си на по-високи цени, но въпреки това са на загуба.

    Коментиран от #11

  • 9 Азазел

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Лошото е, че в Европа цената ще е поне х2.
  • 10 Тод

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Край":

    Живея в Германия от повече от 2 години и напълно подкрепям това което казваш. Мноого са изостанали. След два месеца се махам и съм много щастлив!
  • 11 АналЛизатор

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Така е":

    Тесла лежи на стари лаври. От 2024 година продажбите на Тесла ще са намаляващи.
  • 12 хххх

    1 0 Отговор
    То една хвалба...