Last news in Fakti

2 Април, 2024 13:42 2 105 6

“Ново лице” за най-луксозния седан на Kia

  • kia-
  • k9-
  • седан

K9 получи фейслифт

“Ново лице” за най-луксозния седан на Kia - 1

Kia представи второто поколение на седана K900 на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2018 г., но присъствието му в САЩ беше краткотрайно, тъй като само три години по-късно производството му беше прекратено. Флагманският седан обаче продължава да се развива успешно на други пазари, особено в Южна Корея, където е известен като K9. Въпреки неотдавнашния му фейслифт през 2021 г., Kia не почива на лаврите си и представи допълнителни актуализации на K9 за моделната 2025 г.

В последната итерация на K9 се забелязват фини промени, като най-забележимата е преработената предна решетка, която сега е украсена с хоризонтални ламели, заменящи предишните V-образни елементи. Освен това Kia представи 19-цолови джанти с нов дизайн и цвят на каросерията Pebble Gray, за да подобри външната привлекателност на седана. В луксозния салон Kia предлага нови тематични опции като Martian Brown или Misty Gray, за да задоволи различните вкусове. Една от открояващите се характеристики на K9 от 2025 г. е въвеждането на технологията "After Blow", предназначена за борба с натрупването на конденз по време на използване на климатика, като по този начин се предотвратява появата на неприятни миризми. Тази иновативна система се активира автоматично в продължение на 10 минути, след като двигателят е бил изключен за около половин час, като гарантира, че вентилационните канали ще останат сухи и без мухъл. Забележително е, че сензорът за акумулатора предпазва от ненужно изтощаване на енергия, когато той е изтощен, а системата остава деактивирана при ниски външни температури или продължително бездействие на климатичната система. Допълнителните подобрения включват масажираща предна пътническа седалка, USB-C портове в предната и задната част, както и добавянето на пожарогасител за по-голяма безопасност. Kia също така е увеличила стандартното оборудване във всички нива на оборудване, като вариантите от по-висок клас получават допълнителни функции, които преди се предлагаха като опционални екстри.

Под капака клиентите могат да избират между конфигурации със задно или 4х4 задвижване, както и между избор от задвижващи агрегати, включително 3,3-литров турбокомпресор и 3,8-литров V6 двигател с естествено пълнене.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе нещо

    1 4 Отговор
    на БМВ ми причича,само емблемите ги няма!
  • 2 Пич

    8 6 Отговор
    Прозират нагли кражби от няколко автомобилни марки !!! Но много нагли !!!
  • 3 123

    4 4 Отговор
    Киа имаха своя собствена физиономия, но новите модели не приличат на нищо, и тази, и Спортиджа особено.
  • 4 Един е Мержо!

    5 9 Отговор
    КИА не е Мерцедес!
  • 5 И КИА и КАШЛЯ

    10 4 Отговор
    А и се возиш! Мерцедеси имаше едно време до 124ката сега телевизор в консерва на петорна цена..............
  • 6 Мерцрдес

    1 9 Отговор
    В света се произвежда един автомобил, другите са МПС!!!