Last news in Fakti

3 Април, 2024 11:02 1 957 11

Търсенето на автомобили Tesla намалява заради лошата репутацията на Мъск

  • tesla-
  • търсене-
  • репутация-
  • илон мъск
Търсенето на автомобили Tesla намалява заради лошата репутацията на Мъск - 1

В САЩ потенциалните купувачи на автомобили Tesla намаляват и това отчасти се обяснява с поведението на основателя на компанията Илон Мъск. Това пише Reuters позовавайки се на изследване на компанията Caliber, която следи бизнес репутацията на известни личности.

Според проучването, индексът, който измерва желанието на потребителите да обмислят покупката на продукти на Tesla (оценка на обмисляне), пада до 31% през февруари 2024-а, като преди две години, през ноември 2021 година, та е била на ниво от 70%. За сравнение, сходният показател за Mercedes, BMW и Audi е на ниво 44-47%.

Според Caliber такъв спад в индекса на Tesla е пряко следствие от влошаващото се отношение към Мъск - ​​83% от американците са склонни да свързват тази компания с нейния основател.

Агенцията разговаря с още петима маркетингови, социологични и автомобилни експерти. Те единодушно се съгласяват, че публичните изявления на Мъск и склонността му към все по-дясна политика оказват негативно влияние върху марката и търсенето на Tesla.

Други причини включват икономическата ситуация, липсата на достъпни модели и нарастващата конкуренция от по-евтини конкуренти като китайския BYD.

„Купувачите на електрически автомобили все повече се отблъскват от поведението и политиките на Илон Мъск, а сега вече намират жизнеспособни алтернативи на Tesla на пазара“, казва Ед Ким, президент на базираната в Калифорния консултантска фирма AutoPacific.

Консултантската компания Brand Finance установява, че през 2023 година репутацията на Tesla се е влошила в САЩ, Нидерландия, Франция, Великобритания и Австралия. В Китай и Германия не е регистрирано влошаване.

В същото време Tesla поддържа висока лоялност сред клиентите: 68% от собствениците на автомобили от тази марка предпочитат да изберат друг модел Tesla в случай на смяна на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РеПута

    16 5 Отговор
    Репутацията не Мъск не може да определя продажбите, най-малко не знам кой е управител на нито една японска или немска автомобилна компания, камо ли да се интересувам от репутацията му. Света се променя и в Китай се правят много неща, особено ел. автомобилите: това променя продажбите, не измислените медийни репотации на един човек. Ако автомобила тесла е достъпен и ти харесва качеството, наистина ли се итнересуш кой е управител на фирмата майка ?

    Коментиран от #3

  • 2 Опорка

    14 5 Отговор
    Още малоумна пропаганда за храна на малоумното простосмъртие. От една страна, има рязък спад на търсенето на електромобили, от друга - има изостряне на конкуренцията, много производители взеха да предлагат свои изделия. Ама за кво ни е да правим анализ, дай да използваме тия факти за да внушим на зомбитата, че който е против войната и джендър доктрината е лош.
  • 3 Ти ще кажеш

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "РеПута":

    Аз лично не бих си купил доброволно нищо свързано с човек, който разпространява кремълската пропаганда и неративите на един тиранин и военопрестъпник. Рязко загубих интерес и към Тесла и към Старлинк.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гаглей

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дежавю":

    Мъск не е имам той е християнин
  • 6 Въп

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дежавю":

    А ти все още ли смяташ, че когато някой ти каже, че две 2+2=4, а после ти каже, че 3÷3=7, ти трябва винаги да му вярваш, защото предния път е бил прав? И наричаш другите промити?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Роко

    2 4 Отговор
    Да намалява ша знаеш. Тесла изпревари Тойота като най - продавания нов автомобил в света. Мъск вдигна цените на Тесла само и само да намали търсенето ма не му се получи просто печалбата му стана още по - голяма. Иначе "специалистите" предричат крах на Тесла от години но той кой знае защо не настъпва.

    Коментиран от #9

  • 9 бай Даньо

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Роко":

    Вчера акциите паднаха с 5% , защото продажбите били меко казано плато .... нещо не си в час.
  • 10 РАКЕТА ПЕЙТРИЪТ 📡

    1 2 Отговор
    Тези така и не се научиха, че това не е автомобилна компания, а енергиен и технологичен гигант.
    Като видиш плащанията на лицензите за автономен превоз (TESLA FSD), по автоматизираното производство в заводите (TESLA OPTIMUS BOT), по сателитната мрежа (STARLINK), по балансиране на енергийните системи на цели държави и осигуряване на резерв (TESLA MEGAPACK) и в домакинствата (TESLA POWERWALL), по недостижимата зарядна мрежа Supercharger, която вече е заряден стандарт на цял континент (TESLA NACS), по автоматизирания тежкотоварен транспорт (TESLA SEMI) с 800км при товар 36 тона и магистрална скорост, освен най-продаваното МПС в света Model Y и договорите на SPACE X за извеждане на сателити и хора в орбита,

    тогава Umbrella Corporation и останалите кандидати за трилион, пред TESLA са като лафката на Сточна гара

    Коментиран от #11

  • 11 Павелеоне

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "РАКЕТА ПЕЙТРИЪТ 📡":

    къде го това тРесла сейм-шит с 800 км пробег… по рисуваните клипчета ли, дечко???