Last news in Fakti

17 Април, 2024 12:29 1 431 9

Май няма да има евтина Tesla

  • tesla-
  • евтин електромобил

Компанията може да се откаже от проекта за евтин електромобил завинаги

Май няма да има евтина Tesla - 1

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск многократно е обявявал разработването на първия евтин модел на електрически автомобил Tesla. Той дори отрече скорошните слухове, че проектът е отменен.

Tesla наистина остави на заден план проекта, посветен на създаването на бъдеща бюджетна електрическа кола на стойност 25 хиляди щатски долара, пише Electrek с позоваване на вътрешни източници.

Според събеседниците на изданието проектът е имал кодовото име NV9. Като част от проекта компанията работи върху автомобилна платформа от следващо поколение, която се очаква да осигури много по-евтини електрически автомобили.

По-рано автомобилният производител говори за две бъдещи коли на тази платформа. Това са по-евтиният и по-малък от Model 3 автомобил, известен като Tesla-та за 25 000 долара, или Model 2, и новият самоуправляващ се автомобил Tesla Robotaxi.

През декември Мъск потвърди, че е казал на екипа на Tesla в Остин, че NV9 и разширяването на Texas Gigafactory за нов, по-евтин модел от следващо поколение са приоритети за 2024 година.

Съвсем наскоро обаче проектът беше напълно лишен от средства, а много от замесените хора бяха уволнени

Вместо това Мъск иска да се съсредоточи върху Robotaxi и изграждането на гигантски център за данни за него. Проектът трябваше да бъде завършен до края на август, но според съобщенията вече изостава от графика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    15 2 Отговор
    Всички тесли са евтини, но сектантите плащат скъпо за тях😅
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор
    Това което аз мога да Ви обещая, никой не може да Ви го даде ‼️
  • 3 Ще ще защо

    6 1 Отговор
    Тя Теслата си е тЕсла
  • 4 доктора

    8 1 Отговор
    Важно е да има Дачия и Тойота
  • 5 Тоз

    6 3 Отговор
    То Тесла май няма да има.
  • 6 бай Даньо

    2 2 Отговор
    Точно за това преди 2 месеца купих тройка. Ако Тесла изкара двойка щеше да трашва цените на всички останали модели ама тц. В момента умира илюзията че ще сменим всички коли с електрически умира( плана в америка беше до 2032 - 67% електрически коли!? ), но изглежда това е тавана на продажбите на Тесла и дела на "електрокарите" ще се кротне на 25% , което означава че няма повече експанзия за Тесла или който и да е друг производител на ел. коли та трябва да държим цени ....
  • 7 Гост

    4 1 Отговор
    Важното е, че 6араните се набълбукаха с акции.
  • 8 Къпан пор

    2 2 Отговор
    Има ефтина Тесла,в Практикер.
  • 9 ЮЪСК

    0 0 Отговор
    Май не. Осми август.