Last news in Fakti

5 Април, 2024 09:42 1 746 1

Изненадващо, Mazda подготвя конкурент на Tesla Model 3

  • mazda-
  • електромобил-
  • changan
Изненадващо, Mazda подготвя конкурент на Tesla Model 3 - 1

Шпионски изображения циркулират онлайн, които показват прототип на сериен електрически автомобил, който ще се конкурира с Tesla Model 3. Прототипът е забелязан по време на тестове и е подобен на автомобила на марката Changan - партньор на Mazda в Китай. Най-вероятно колата наистина ще бъде с "вътрешности" от китайския си донор.

По-рано китайските медии съобщиха, че компанията Changan, съвместно с Mazda, подготвя два нови модела с кодови имена J90A и J90K. Дебютът на тези автомобили е планиран за 2025 година и те ще бъдат представени в гамата и на двете марки.

Изненадващо, Mazda подготвя конкурент на Tesla Model 3

Автомобилът, показан на шпионските снимки, прилича на Changan Deepal SL03, но със задни светлини в стил Mazda, което показва, че новият електромобил на Mazda ще бъде преработен Changan EV.

Изненадващо, Mazda подготвя конкурент на Tesla Model 3

Очаква се колите да се предлагат както в хибридни версии, така и изключително в електрически версии. Също така се говори, че Mazda също е регистрирала търговските марки "EZ-6" и "EZ-60" в Китай, както и "6e" в Европа, което може да означава, че новата електрическа кола ще се появи на европейския пазар.

Изненадващо, Mazda подготвя конкурент на Tesla Model 3

Deepal SL03 се предлага с батерии 58.9 и 66.8 kWh и може да измине съответно 530 и 610 км. Най-вероятно новата електрическа кола на Mazda ще има подобни характеристики. Освен това китайските медии съобщиха, че Changan-Mazda подготвя и две нови електрически превозни средства „NEV CAR“ и „NEV SUV“, които ще бъдат подобни по размер на модела Mazda CX-5.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    2 1 Отговор
    Чакаме я с нетърпение