Last news in Fakti

22 Март, 2024 10:01 1 702 3

BMW тества нов електромобил с четири двигателя (ВИДЕО)

  • bmw-
  • електромобил-
  • наточени коли-
  • четири електромотора

Автомобилът ще е с мощност от над 1 000 коня

BMW тества нов електромобил с четири двигателя (ВИДЕО) - 1

В интернет се разпространява видео от тестове на първия четиримоторен електрически автомобил на подразделението BMW M на лед. Като се има предвид, че конкурентът на BMW, Mercedes-AMG, също подготвя високопроизводителен електрически автомобил, дебютът на новия продукт на баварския автомобилен производител трябва да се очаква съвсем скоро.

След като Porsche представи на света най-мощния си електрически автомобил - Taycan Turbo GT с мощност 1 092 к.с., другите премиум германски производители на автомобили също разработват подобни коли.

Компанията BMW представи прототип на най-производителната си електрическа кола през 2022 г. и заяви, че подготвя електрическа кола с четири електромотора. Оттогава тестовият модел беше забелязан от шпиони няколко пъти, но в момента това е първото видео, циркулиращо онлайн, на което се вижда в движение.

От кадрите се вижда, че колата е по-агресивна и спортна версия на BMW i4

Тя е с широки калници и нисък просвет. Няма официална информация за характеристиките на електрическата кола, но експерти твърдят, че тя ще е с мощност над 1 000 к.с., за да се противопостави на Porsche Taycan Turbo GT.

Ръководителят на продуктовото развитие на BMW Франк Вебер потвърди, че електрическият M3 ще бъде пуснат на пазара около 2027 г. Вебер каза, че платформата с четирите си независими двигателя може да работи "до един мегават", което е около 1 340 к.с.

Porsche Taycan Turbo GT може да ускори до 100 км/ч за 2.1 секунди. BMW планира да надхвърли тази цифра с първата си четиримоторна високопроизводителна електрическа кола. Вижте я в действие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    1 0 Отговор
    Ееее най-накрая....от самото начало беше ясно , че за да се симулира електрическо 4х4 трябват 4 мотора.
    Сега "само" трябва да се научат да дават малко повече въртящ момент на външните колела за да се подобри завиването и пътното поведение при инциденти.
    Да видим дали някой ще ги изпревари!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.