Last news in Fakti

5 Април, 2024 13:43 2 063 4

Mercedes подготвя още един фейслифт на GLE?

  • mercedes-
  • gle-
  • amg

Фотошпиони засякоха тестови модели

Mercedes подготвя още един фейслифт на GLE? - 1

Изглежда, че Mercedes продължава да усъвършенства GLE, като шпионски снимки на AutoExpress показват допълнителни актуализации на модела през тази година.

Предишният фейслифт през 2023 г. донесе редица подобрения, включително нови хибридни бензинови и дизелови двигатели, актуализирана plug-in хибридна технология, стандартно въздушно окачване и въвеждане на информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes. Освен това имаше подобрения в интериора с нови варианти на тапицериите и някои промени в екстериора.

Последните шпионски снимки подсказват, че предстоящите промени ще се съсредоточат върху новия дизайн на предната броня и фаровете, особено ясно изразени в тази AMG версия с характерната решетка "Панамерика", алуминиевите джанти с диамантена шлифовка и боядисаните спирачни апарати. От шпионските снимки не се виждат значителни промени в задната част на автомобила.

От лансирането си през 2019 г. настоящото второ поколение на GLE се конкурира с модели като Lexus RX, Range Rover Sport, Alfa Romeo Stelvio, Maserati Levante, Audi Q7 и BMW X5. Докато много от съперниците му имат изцяло електрически варианти, GLE има свой собствен електрически аналог под формата на SUV EQE.

С тази последна актуализация Mercedes вероятно цели да удължи жизнения цикъл на GLE след 2025 г., когато е планирано пускането на нов изцяло електрически SUV на предстоящата платформа MB.EA. Въпреки че се очаква гамата от нива на оборудване и задвижвания да остане до голяма степен непроменена, може да има корекции в цените. Понастоящем гамата на GLE започва от 78 040 британски лири за GLE 300 d и достига до 143 790 британски лири за Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Night Edition Premium Plus.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    6 0 Отговор
    Само като го подготвят разстоянията между различните модули например багажника и бронята да са равномерни тоя път. Не може на кола за 150 бона от заден ляв фар да има по-малко разстояние отколкото левия. Не и за 150 бона. Дори Дачия не правят такива изцепки с новите им коли.

    Коментиран от #2

  • 2 Ввв

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Made in Mexico…за толкова пари толкова,не е виновен този,който яде баницата…

    Коментиран от #3

  • 3 сектант

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ввв":

    или Турция - изобщо където си решат
  • 4 Хмм

    7 1 Отговор
    Те да почнат да правят здрави двигатели и технологии като преди, а не само брони и интериор и вече хоп фейс. Нали ни лъгаха че аддблу колата ставаше еко и не замърсява. След 20 години ще лъжат че EQS ще замърсява и ще пуснат водород сигурно.