Last news in Fakti

12 Април, 2024 14:40 2 125 5

AMG разработва електрически „джип“ с над 1000 к.с.

  • mercedes-
  • benz-
  • amg

Очаква се той да дебютира през 2026-та

AMG разработва електрически „джип“ с над 1000 к.с. - 1

Според доклади на Autocar AMG разработва изцяло електрически високопроходим автомобил с впечатляваща мощност, който ще дебютира през 2026 г. За разлика от своите предшественици, този модел няма да споделя основите си с нито един от съществуващите продукти с марката Mercedes Benz, а вместо това ще се базира на предстоящата платформа AMG.EA.

Очаква се този модел да послужи като пряк конкурент на BMW XM, както и други високоефективни кросоувъри от други марки. Autocar очаква, че AMG ще предложи поглед към своя флагмански електрически SUV чрез представяне на концепция преди представянето на серийния модел през следващите години.

Макар че спецификите по отношение на задвижването остават неразкрити, предполага се, че автомобилът ще разполага с поне два електромотора за осигуряване на възможност за задвижване на всички колела, като комбинираната мощност ще надхвърля 1000 конски сили. Очаква се моделът да се произвежда в завода на компанията в Зинделфинген, като подготовката за това вече тече.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питане

    6 3 Отговор
    Малиии, тоя как че си плати тока бре
  • 2 Мнение

    10 3 Отговор
    Който "джип" да се гледа като паметник в гаража, щото съвременните електрички за друго НЕ стават!
  • 3 сигнализатор

    9 1 Отговор
    апа туй как че гори не е истина.....загубена кауза са тия елки, истината е в хибридите и колите на газ и метан, всичко останало е алабаланици!
  • 4 Знайко

    4 0 Отговор
    Ако тролей, за какво са му 6 ауспуха, че даже и боядисани в червено?
  • 5 и тея знаят

    0 3 Отговор
    каква мощ е тока, бг момченцата всезнайковци обаче са закърмени с бензин