Last news in Fakti

5 Февруари, 2014 10:41 34 205 14

Най-скъпите комбита на българския пазар

  • класация-
  • най-скъпите-
  • mobile.bg-
  • bazar.bg

Ако не се броят някои щатски изключения като Chrysler 300C SRT8, концепцията за типичен семеен автомобил с характеристики на суперкар може да се смята за изцяло германска. Това обяснява защо най-мощните, бързи и скъпи комбита на пазара са немски, а битката на конските сили, която от години водят Audi, BMW и Mercedes-Benz, не пропуска и този малко или много специфичен сегмент.

Бърза справка в базата данни на най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg и в сайта за безплатни обяви на частни лица Bazar.BG показва без особена изненада, че употребяваните "бунгала на колела" с най-висока цена са произведени в Германия. Стремежът на Audi за тотална доминация в жанра на анаболните комбита пък се отплаща с три от петте най-скъпи предложения на вторичния пазар в България.

Единственото BMW в класацията е и единственото дизелово комби в нея. Тъмносивата M-петица с двойно предаване xDrive има трилитров двигател с мощност 381 к.с., ускорява до 100 км/ч за 4.9 секунди и струва 150 000 лв. (вижте повече)

Първото от най-скъпите Audi RS6 на вторичния пазар е от 2013-а и е изминало едва 20 км. След модернизацията на модела 10-цилиндровият 5.0-литров двигател отстъпи място на V8 и мощността намаля от 580 на 560 к.с., но динамиката изобщо не пострада от това. (вижте повече)

Практически същото Audi RS6, но с малко по-голям пробег - 6 300 км - се предлага срещу 237 599 лв. Черното комби ускорява до 100 за 3.9 секунди и вдига 309 км/ч. (вижте повече)

Феновете на белия цвят може би ще предпочетат тази RS-шестица. С километраж на едва 50 км също може да се нарече нова, а цената е 279 900 лв. (вижте повече)

Най-скъпото комби на вторичния пазар у нас в момента е Mercedes-Benz CLS63 AMG 4MATIC. Автомобилът е от най-мощната модификация S-Modell с 5.5-литров турбодвигател с 585 к.с. Ускорява до 100 за 3.7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. (вижте повече)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    7 3 Отговор
    Страхготни са!Всяка една по свой различен начин.Сега чакаме феновете на японските коли да ос*рат темата, като казват колко са ужастни и как японските коли са много по-добри, но истината е една - Ауди, Мерц и БМВ.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Mercedes-Benz

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Никой":

    Мерцедес, БМВ и Ауди
  • 3 ВИП АМГ

    8 1 Отговор
    Къде видяхте че тези коли са на българския пазар? Всички снимки са германски

    Коментиран от #11

  • 4 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    Черното БМВ не е М5, а е М550 дизел, което е далече от М5. М5 комби след 2010 няма, а от по-старите има малко.

    Коментиран от #10

  • 5 БМВ БЪЛГАРИЯ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Никой":

    Няма как просто, няма със какво да сравняват, защото може да имат един ГТ-Р, но нямат тези горе, мощните луксозни купета и джипове и лимузините на германците.Просто няма как да оплюят и да докажат че има по-добро в същия клас, защото наистина няма с какво

    Коментиран от #7

  • 6 БМВ БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    Аа прави сте Мерцедес, БМВ, Ауди, но има още едно което не е за изпускане и което малко могат да стигнат Porsche
  • 7 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    Абсолютно си прав!
  • 8 Христо Христов

    2 0 Отговор
    До номер 6 - БМВ - БГ
    Моите уважения и респект към PORSCHE, но в случая говорим за комбита, приятелю! Порше произвежда само спортни купета, SUV и джип (Porsche Cayen)! Нямат производство на модел с купе комби.
  • 9 БМВ БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    Не ти приличам на някой който не знае това нали ? Долу колегите казват за 3те BMW,Mercedes,Audi че са най-добри и аз просто към тях добавих още една велика марка. Няма общо казаното от мен за Porsche с комбитата по-горе.Не си разбрал може би.
  • 10 Славчо Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    Ясно пише, че това е дизелово комби. То също се нарича М-петица, нищо, че е от серията M Performance. Чети повече и коментирай по-малко.

    Коментиран от #12

  • 11 Славчо Димитров

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВИП АМГ":

    Особено четвъртата, която е направена на "германското" Цариградско шосе, пред "германския" офис на овердрайв. Аман от разбирачи тука.
  • 12 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Славчо Димитров":

    Нарича се M550d и няма почти нищо общо с M5.M Gbmh няма общо с M Performance освен, че са под БМВ и двете.
  • 13 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Тези тук всички са компромиси .Вижте това комби :http://fakti.bg/avto/82747-bmw-gotvi-sastezatelna-dvoika-s-333-kona
  • 14 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Извинете по точно товаhttp://fakti.bg/avto/82755-zlokobno-kombi-s-850-ks-ot-brabus