Last news in Fakti

11 Април, 2014 11:34 10 455 8

Новото поколение на най-безопасната кола

  • volvo-
  • xc90-
  • iihs-
  • spa

 

В края на миналата година Volvo XC90, в силовите елементи на чиято конструкция инженерите на марката не са правили изменения почти десетилетие, получи най-високата възможна оценка от американския застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS).
 
На този етап всъдеходът XC90 се явява един от най-старите модели на пазара за нови автомобили и въпреки това се ползва със съвсем нелошо търсене. След броени месеци обаче, през септември в Париж, от Volvo ще изкарат новото поколение на модела.
 
Най-вероятно новата генерация ще е по-скъпа от сегашната. На практика иновацията се прави от нулата. В основата на автомобила ще залегне платформата с индекс SPA, на която в бъдеще ще се правят голяма част от моделите на марката.
Двигателите също ще са други, като ще се наблегне на четирицилиндрови дизелови и бензинови агрегати с обем от два литра. Във флагман на модела ще се превърне хибридна версия с бензинов агрегат и електромотор.
 
Мощността на топ вариантът на XC90 ще е от порядъка на 400 к.с. Още нещо интересно е, че базовите версии ще се предлагат само с предно предаване и ще предават момента на колелата през механична трансмисия.
 
При по-скъпите версии обаче отново ще присъстват автоматична скоростна кутия и система 4х4. В интериорната част главен акцент ще е огромният интегриран таблет, който ще работи под операционна система от Apple.
 
От екрана му водачът ще може практически да управлява всички системи по автомобила. Визията ще е доста сходна с тази от рендерите, които ви показване, но дали ще е новото Volvo XC90 ще е толкова надеждно колкото досегашното, ще покаже времето. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    4 1 Отговор
    иновациите са супер, таблото е супер, но дизайна... вече е устарял, а колата още не е произведена... макар че сегашния ХС90 също не се отличава с кой знае колко модерен дизайн и въпреки това не изглежда устарял

    Коментиран от #6

  • 2 Стоян Стоянов

    5 2 Отговор
    не им трябва толкова ултра- мега- хипер и т.н. модерен дизайн на Волво. Престижа на тази марка е в здравина, сигурност и надежност, изграждани с десетилетия. Не знам само от както си смени собствениците как са всъщност тези му показатели.
    Но като цяло всеки знае какво представлява Волво: и при камионите, и при леките автомобили.
    На мен ХС90 ми харесва и в сегашния си вариант.
  • 3 Иван Господинов

    3 1 Отговор
    Супер универсален автомобил - какво повече да искаш
  • 4 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 5 ярослав станчев

    0 1 Отговор
    Ами,а дано,китайците да не ....... покитайчат 87 години доказана история.

    Коментиран от #7

  • 6 Светлин Карагеоргиев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "nakata88bg .":

    Не мисля че си прав, просто Волво си запазват дългия стоп, комби визията на добре познатата ни 850 версия. Както Ауди правят с Q7, Q5, те също не ми изглеждат много различно. Всички виждаме в типичните американски филми, какви коли се карат а именно волво 850 или по стар модел. Те винаги са се стремяли да правят перфектната семейна кола, комфортна, луксозна, стабилна на пътя и най вече надеждна, за разлика от другите плагиати! VOLVO FOR LIFE!
  • 7 Светлин Карагеоргиев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    А до колкото новия собственик, обещаха ни всичко да си остане същото, само акциите на китайците са повече и те нямат пръст в производството, заводите си остават със същият капитал и работници, това означава, че и качеството е същото. От чутото, от приятели, които имат нов модел на Волво, оставам с много добри впечатления, качество спрямо цена!
  • 8 Maksito Mystafov

    0 0 Отговор