Last news in Fakti

10 Септември, 2014 16:58 973 0

Меркел иска въвеждане на санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • украйна
Меркел иска въвеждане на санкциите срещу Русия - 1
Снимка: AP/BTA

Германският канцлер Ангела Меркел призова Европейския съюз да въведе новите икономически санкции срещу Русия, които бяха обсъдени в понеделник, но до момента не са влезли в сила. Оповестяването на санкциите не означава, че те автоматично влизат в сила. Въвеждането им може а се отложи, ако се постигне значителен напредък в процеса на овладяване на украинската криза, предава Reuters.

Меркел призна, че активността на бойните действия е намаляла, но не достигнато е „100% прекратяване на огъня”. „Отсъствието на яснота по редица други въпроси означава, че влизаме в процедура по реално прилагане на санкциите”, подчерта германският канцлер. В същото време тя подчерта, че Федералната република ще бъде първата държава, която ще отмени санкциите в случаи, че мирният план за Украйна от 12 точки бъде реализиран.

На 8 септември страните членки на ЕС проведоха консултации по разширяване на икономическите санкции срещу Русия. Те встъпват в сила след публикуването им в Официално издание на ЕС. По думите на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой очаква се това да стане в близките дни. Огласяването на новите санкции и прилагането им беше отложено за неопределено време, обусловено от последните събития в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА