Last news in Fakti

12 Септември, 2014 11:52 1 426 2

ЕС затяга примката около руския петрол

  • русия-
  • санкции-
  • европейска комисия

Нови 24 физически лица са включени в новите санкции срещу Русия. Така обект на санкциите на ЕС срещу физически лица стават общо 119 души

След отлагане от няколко дни поредните санкции на Европейския съюз срещу Русия заради конфликта в Украйна бяха публикувани в петък в официалния вестник на ЕС в петък сутринта, отбелязва Би Би Си.

Помощникът на руския президент Владимир Путин Андрей Белоусов заяви пред РИА „Новости“, че Кремъл обмисля контрамерки на новите санкции като забраната на внос на западни автомобили и други промишлени стоки.

Експерти коментират, че забраната е трудно да се изпълни. В момента руската автомобилна индустрия изпитва сериозни трудности и спад в продажбите.

Очаквано Брюксел ограничи достъпа до европейските капиталови пазари на руските компании от отбраната и енергетиката - „Оборонпром“, „Обединена авиостроителна компания“ (ОАК), „Уралвагонзавод“, „Роснефт“, „Транснефт“ и „Газпром нефт“.

Освен това ЕС забранява на европейските компании да предоставят на партньорите си от Русия услуги и технологии за проучване и добив на дълбоководен и арктически петрол, както и на шистов газ. Русия в момента технологично може да добива газ и петрол от конвенционални находища, но много от тях се разработват от десетилетия и им остава ограничен период на добив.

На този етап извън ограниченията остават активите на „Газпром“, отбелязва агенция Блумбърг. Както Факти.бг вече писа под ударите на санкциите попадна и „Калашников“.

Нови 24 физически лица са включени в новите санкции срещу Русия. Така обект на санкциите на ЕС срещу физически лица стават общо 119 души.

Те няма да могат да получават виза и техните активи в чужбина ще бъдат замразени.

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич определи новите санкции като „абсолютно неприятелска стъпка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    3 0 Отговор
    Кой примка за руския петрол, кой кранчето за газта зимъска..., та кой кого...И в двата случая на нас все ще ни е вътре
  • 2 Valentin Waltschew

    1 0 Отговор
    Русия не е враг на Запада ... Ислямистите ще запалят света докато запада се занимава с някакви спорове за никомунужни територий в източна Украйна ... ако нараним икономиката на Русия, нараняваме и военните и възможности, който скоро ще ни бъдат много нужни но няма кой да седне с Владимир Владимирович и да се разбере с него ... къде е Чърчил когато ни трябва
Новини по държави: