Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 13:03 1 405 2

ЕПИК готов да преговаря за КТБ

  • епик-
  • ктб-
  • бнб-
  • цветан василев

От фонда се разграничиха от медийните изяви на Цветан Василев

От фонда ЕПИК потвърдиха пред БНБ, че искат да преговарят за съдбата на КТБ.

В името на нашето бъдещо сътрудничество бихме искали да предложим да ангажираме екип, който да бъде натоварен с решението на проблемите на КТБ (възможно е в него да се включат представители на други български официални институции), който може да облекчи поддържането на комуникациите с вас.

Очевидно е, че решението по този въпрос е във ваши ръце. Както предложихме в писмото, изпратено от ГДРФ, ние настояваме за среща с вашия екип, за да обсъдим конкретни стъпки, включващи екшън планове и графици.

Това става ясно от разпространено днес до медиите писмо от

фонда ЕПИК до БНБ.

Що се отнася до споменатите в последното ви писмо документи, вече ви изпратихме изискваното от вас надлежно подписано пълномощно от Bulgarian Acquisition Company II S.a.r.l. Надяваме се, че това ясно доказва, че ние сме легитимният представител на Генералния Държавен резервен фонд на Оман (ГДРФ). Относно ВТБ, моля имайте предвид, че, макар и да нямаме специално споразумение за представителство, ВТБ ясно изрази подкрепата си към усилията на ЕПИК и останалите акционери да спасят и стабилизират КТБ.

По отношение на дискутираното между нас споразумение за конфиденциалност, ще обсъдим в отделен разговор или кореспонденция решението на този въпрос.

От фонда посочват, че ЕПИК не е давал никакво интервю по въпросите, свързани с КТБ, нито е правил каквито и да било коментари относно БНБ, тъй като ние считаме, че подобни изявления биха били неползотворни и биха усложнили допълнително ситуацията.

Преките комуникации с БНБ ще останат за нас най-ценният инструмент, посочват от ЕПИК.

От фонда се разграничават и от всякакви публични изявления, правени, или които ще бъдат направени както от Бромак, така и от г-н Ц. Василев. За ваша информация подчертаваме, че не носим отговорност за нито едно от тях и че не ги подкрепяме. Повтаряме, че всякаква публична дискусия през медиите при настоящата усложнена обстановка е контрапродуктивна и по този въпрос сме информирали г-н Ц. Василев, отбелязват от ЕПИК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    0 0 Отговор
    При условие,че самият Василев признава в свои изявления, че КТБ има специфичен профил като банка - тоест това е изолиран и нетипичен случай за банковата ни система се чудя как подобна институцияе склонна да преговаря с КТБ.
  • 2 цеко ктбто

    0 0 Отговор
    Абе Докарайте го тоя Василев, тоя бушон трябва да дава обяснения, хиляди съвестни вложители загубиха честно изкараните си пари, ей така! 137 фирми са получили кредити без покритие, точно от Бай ви Василев!!!!!
    Нали той е собственика, няма ка да не знае, къде му отиват милиардите?!