Last news in Fakti

17 Юни, 2015 00:02 1 072 0

Airbus строи 900 спътника за интернет достъп

  • airbus-
  • спътник-
  • интернет

Изстрелването им е планирано за началото на 2018 г.

Представители на европейския водещ авиоконцерн Airbus разкриха своите планове да проектират и построят 900 спътници за частната компания OneWeb Ltd. Те ще се използват за осигуряване на високоскоростен интернет за милиарди души.

Изстрелването на спътниците е планирано за началото на 2018 г. Всеки от тях ще тежи под 150 кг. След като бъде изградена мрежата от спътниците, те ще осигуряват предаване на данни от 10 терабайта в секунда за всеки селски регион по земното кълбо.

Стойността на проекта се оценява на $1,5 – 2 млрд. Първата партида от 10 спътника ще бъде построена в завода на Airbus във френския град Тулуза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА