Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 16:13 1 089 3

Владислав Горанов: Мислим за концесия на летище София

  • концесия-
  • летище софия

Финансовият министър Владислав Горанов потвърди, че правителството смята да отдаде на концесия Летище София при първоначален приход от 600 000 000 лева.

Концесионерът, който ще се избере идната пролет, ще прави и годишни вноски, а 600-те милиона лева ще се насочат към Министерството на транспорта, поясни министър Горанов.

Обещали сме на колегата Московски, че приоритетно тези приходи еднократни в 2016 година, ако постъпят от тази концесия, ще бъдат насочени за решаване на натрупаните през последните доста години проблеми в Министерство на транспорта, свързани основно с железниците, но само там, посочи пред БНР Горанов.

Можем да приемем, че това е вътрешносекторна сделка в рамките на системата на транспорта, допълни Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Да не вземаме ние печалбите,а някой друг да ги взема и на нас да дава 600 000 000 лв.Каква хубава сделка??!?!Като не ви се работи махнете се от управлението на държавата бе .Строихме модерно летище,сега като дойде време да печелим от него ще го даваме на концесия.Все едно да си направиш завод да го подсигуриш с материали за производство с пазари за готовата продукция и да го дадеш на някой тарикат да печели от него.За мене това е пълна простотия.Защо тока правите не знам?Така направихте с ЕРП,така с водата на столицата,а после няма пари,че откъде да дойдат като ги давате на сульо и пульо,и златото и медта и.....толково ли сте ТЪПИ??

    Коментиран от #3

  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Ще цитирам вицепремиера и мин на транспорта при Беров ,,Егати държавата щом аз съм и вицепремиер"Май през целия преход от 89г до сега всички сте такива?
  • 3 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Не са тъпи а са лакоми,как ще се гушат с комисионни ако
    само ръководят фирмите,в счетоводството всяка кражба
    лъсва.Виж друго си е приватизацията или концесията
    прибираш комисионните при сключване на договора
    докато си на власт и после духваш към Малдивите ,пък
    другите да се оправят,но и те правят същото,а тъпото
    племе седи и гледа като говеда.