Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 12:29 1 443 5

Време е правителството да яхне вълната

  • време е-
  • правителството-
  • яхне-
  • вълната-
  • веселин налбантов-
  • туристи-
  • руски-
  • турски

Сега е времето да постигнем нашите курорти да се посещават от руски и турски туристи

Сега е време на правителството да яхне вълната. Това заяви пред Факти.бг  Веселин Налбантов, който е главен секретар на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и заместник-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг по повод препоръката на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров руски граждани да ограничат посещенията си в Турция.  Факти.бг попита Налбантов ще има ли позитиви или негативи от това за България.

Определено от 50% до 80% българите са русофили и не поради сляпа привързаност към някаква идеология, а защото сме славянска нация. Няма кой да посещава нашите хотели освен руснаците, като масовост. Да подадем ръка на Русия и да си възвърнем нашите отношения, тогава курортите ни ще бележат ръст от 20%-30% най-малко.  Не се иска да правим някакви драстични крачки, а да бъдем малко по-умерени.

Отливът на руски туристи това лято бе около 30%-35%. Руският турист оставя повече пари, с него персоналът се чувства по-добре, защото руснакът, както и българина, умее да се весели и да харчи пари, а за туризма това е необходимо. Възвръщането на руския поток от туристи ще доведе до нови работни места, ръст в икономиката.

Прогнозите за зимния туристически сезон

Ако завали сняг, прогнозите за него са много добри. Аз бях в Турция наскоро и коментирах с колеги туроператори. Има интерес към България. Взаимоотношенията между Турция и Русия са си техни. Ако сега ние постигнем нашите курорти да се посещават от турци и руснаци, това ще бъде принос и за световния мир. На нас ни трябва мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Налбантов, отидете при Премиера и издействайте визите за руснаци да се дават на границата!И тогава ще напълните хотелите!
  • 2 Samuilov

    1 0 Отговор
    Тоя сънува с отворени очи
  • 3 възмотен

    1 0 Отговор
    Трябва да подобрите и обслужването в хотелите ни.Не когато бях лятото в наш хотел попитах за чисти хавлий и те ми отговориха свършиха .И не когато съм си платил за шезлонг на хотел на първа линия на плажа да няма за всички и да се налага да лягаме на пясака.И не когато съм си платил за стая изглед море при настаняването да ми кажат че всички са заети със изглед море защо тогава не ми върнете парите тогава.
  • 4 отпускар

    1 0 Отговор
    Какво предлагате на туриста- мръсотия, занемарена база, никакво обслужване, изрусени м...лки, менте пиячка, дребни измамници на всяка крачка.......да не продължавам. В Балкантурист имаше що годе някакво ниво, сега и това го няма.
    Гладна кокошка, просо сънува!
  • 5 го77

    0 1 Отговор
    До 3 и 4 ей само плюете сигурен съм че един от вас не е ходил където и да е ама да се намираме на приказка.