Last news in Fakti

22 Март, 2016 20:15 1 487 2

Шефът на "Спешната помощ" - с последно предупреждение за уволнение

  • георги гелев-
  • шефът-
  • спешна помощ-
  • уволнение

Проверяват се всички обществени поръчки към здравното министерство

Шефът на "Спешната помощ" - с последно предупреждение за уволнение - 1

Шефът на "Спешната помощ" доктор Георги Гелев е с последно предупреждение за уволнение, съобщи Нова телевизия. Заповедта издаде здравният министър Петър Москов след разследване което разкри фрапиращи нарушения в системата на спешната грижа.

Оказа се, че линейки минават по 200 километра, за да заредят с гориво от конкретна бензиноколонка. A oт фактури на Бърза помощ стана ясно още, че обикновена смяна на гумите се калкулира за 4 часа. Въпреки че за демонтаж и монтаж на гуми е необходим малко повече от час.

От ведомството наредиха проверка на всички обществени поръчки към Министерството на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Лошото е, че ако не са медиите да раздухат далаверата няма да признаят опита за кражба. И какво значи при доказани умишлени нарушения за ощетяване на бюджета да има предупреждение? Трябва да има затвор, а не мъмрене, все пак е пълнолетен, нали така? До каква степен им е стигнала наглостта: хората са си дали усилия да ги разследват, да се потрудят, да ги разобличат, а те минават с репликата "ами ще го предупредим да не краде повече така". Подигравка.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Не знам, кой точно си е направил труда да разобличи. Това предаване е съшито с бели конци. Не бих се учудила, ако журналистката е прибрала едни пари за това. Говори се с точни факти. Нищо не се видя от кръгчетата с т.н курсове за зареждане. Ако наистина се купува бензина със седем стотинки поевтино, то тогава защо не си направи някой сметка колко са колите на Спешна помощ София, колко километри изминават на месец и колко се спестява от тога. Много бих се учудил ако една линейка на Своге или Етрополе изминават и 800 км. на месец. Това предаване е поръчково. Предлагам медиите да продължат да плюят лекарското съсловие, доката най-края държавата ни да остане без лекари, които да могат да си позволят да плюят.