Last news in Fakti

30 Март, 2016 12:49 2 162 0

Германската компания Metro AG разделя бизнеса си

  • метро-
  • metro ag-
  • бизнес-
  • разделя
Германската компания Metro AG разделя бизнеса си - 1
Снимка: АП/БТА

Германската компания Metro AG разделя бизнеса си на две. Новината доведе до покачване на акциите на компанията на днешната търговия на борсата във Франкфурт с 9,63% до €27,09, съобщава АП.

Metro AG, която управлява една от най-големите търговски вериги в Европа и света, обяви, че обмисля да раздели своя бизнес в две отделни компании. Едната ще се занимава с продажбата на битова електроника и техника. В нея ще се влеят магазините, които работят под марките Media Markt и Saturn. Втората компания ще се заеме с регал сегмента и продуктовия ритейл. В нея ще се включат веригите Real и Cash&Carry.

Metro е представена в България с веригата си Cash&Carry.

„Създаването на две самостоятелни компания ще е логична стъпка в процеса на трансформация на нашия бизнес, насочена към осигуряване на стабилен растеж и грижа за клиентите ни“, заяви в официално съобщение до медиите главният изпълнителен директор на Metro AG Олаф Кох.

Все пак акционерите ще имат последната дума при одобряването на новата стратегия. Ако тя бъде подкрепена, трансформацията на германската компания трябва да приключи до средата на 2017 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА