Last news in Fakti

16 Април, 2016 11:03 965 1

Доходите на Барак Обама са паднали през 2015 г.

  • барак обама-
  • доходите-
  • 2015

15 процента от дохода си президентът на САЩ дава благотворителност

Доходите на президента на САЩ Барак Обама са паднали през 2015 г. до 436 хиляди долара.

Това е най-ниският доход на Барак Обама за целия период на неговото президентство, съобщава АП като се позовава на публикуваните данъчни декларации.

Заплатата на президента на САЩ е около 395 хиляди долара. Освен тях Барак Обама е получил още 61 хиляди долара от хонорари за две книги. Данъците, които са платили семейство Обама възлизат на 81,5 хиляди долара. 15 процента от дохода си президентът на САЩ и неговата съпруга са дали за благотворителност. Най-много дарения са дарени за фондация Fisher House за подкрепа на ранените военнослужещи и техните семейства.

В същото време доходите на руския президент Владимир Путин за 2015 г. са се увеличили с повече от 1 млн. рубли в сравнение с 2014 г.

За миналата година руският държавен глава е отчел доходи от 8,9 млн. рубли (118700 евро), става ясно от данъчната декларация на държавния глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 1 Отговор
    Ах каква тъжна вест! Къде е пункта за даване на социални помощи, че да се включа? Ох, днес ми се развали настроението, че Обама е обеднял. това ли е голямата новина, която вълнува българите?