1 909 7

„България Ер” се дистанцира от медийната война

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Твърденията на нискотарифния авиопревозвач Ryanair „се базират изцяло на спекулации и неверни данни”, заявиха в писмо до медиите от българския национален превозвач. Поводът за него е информацията предоставена по време на пресконференция на Ryanair по-рано тази седмица, че са сезирали Европейската Комисия за неплащането на дълговете на националния превозвач към летище „София”. Според Ryanair това е равносилно на държавна субсидия.

Ето и отговорът на националния превозвач:

„Ryanair не може да бъде „говорител“ на „България Ер” по никакви въпроси, свързани с дейността и плановете за развитие на националния превозвач.

Целенасочената негативна кампания срещу „България Ер” разчитаме като отчаян ход за увеличаване на пазарното присъствие на Ryanair с непазарни средства, в разрез с добрите професионални и етични практики, наложени на българския авиационен пазар. Медийното поведение на Ryanair подсказва, че компанията търси краткосрочни пазарни успехи чрез системно оклеветяване и уронване на престижа на ключов конкурент, за сметка на инвестицията в подобряване на обслужването на пътниците.

Алармираме, че подобно поведение влошава бизнес средата, а най-големият потърпевш от толерирането на нелоялни конкурентни практики ще бъдат потребителите.

Оттук нататък „България Ер” ще се дистанцира максимално от медийната война, в която Ryanair се опитва да въведе националния превозвач, тъй като считаме подобен род медийно поведение на Ryanair за несъответстващо на добрите бизнес практики - не само в авиационната индустрия, но и във всяка сфера на икономическия живот”.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тихо
  Отговор
  1 14:58  02.09.16
  е добре де, дистанцират се. ама не казват дали са си платили задълженията и не твърдят, че няма основания за такива обвинения, щото са изрядни платци!?!? явно едните трябва да плащат, а на другите не им се търси сметка - в къвто и целофан да го увиеш тва си е дискриминационен подход към участниците на пазара. да си платят всичко на летището и няма да има кой да ги "клевети" :)
 • ИИИ
  Отговор
  2 15:03  02.09.16
  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/07/07/2791897_bulgariia_er_dulji_47_mln_lv_na_letishte_sofiia/ Националният авиопревозвач "България ер" дължи 47.2 млн. лв. на "Летище София", а погасителният план предвижда те да бъдат изплатени до края на 2021 г. Това съобщи изпълнителният директор на столичната аерогара Христо Щерионов на извънредна пресконференция.
 • вектор
  Отговор
  3 15:04  02.09.16
  а другите милиони натрупани до 2021г кога ще ги платят - 2031? :)))
 • Райчо
  Отговор
  4 15:34  02.09.16
  Дистанцират се от плащането :) Аве тея да не са били в Гърция на обмяна на опит :)))
 • Ачо Конспиратора
  Отговор
  5 15:55  02.09.16
  ТИМаджийте щели да се дистанцират?! Ами вие сте толкова накъкани, че когато няма какво да кажете и лягате на земята, че ако ви ритнат да излезе, че другите са виновни! Нали сте НАЦИОНАЛЕН ПРЕВОЗВАЧ! АМИ ЗАЩИТЕТЕ СЕ - ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ИЗРЯДНИ И НЯМАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ В УЩЪРБ НА ДЪРЖАВАТА! Нали вече си легализирахте бизнеса??! Или не?! Много добре си знаете, че само в България можете да си вкарвате тактиките на рекет, изнудване и заплахи, обаче "чуждите" са друга работа, нали?!
 • дейли
  Отговор
  6 16:34  02.09.16
  По принцип хубаво е да има конкуренция, както за клиентите, така и за самите компании. Обаче начинът по който Райън ер настъпват е доста мръсен и не им прави услуга. България ер си обслужва заадълженията. От там нататък не е работа на ирландците да дават акъл, още повече че самите те са изгонени от доста пазари и от тях е пропищяла цяла Европа заради безброй нарушения.

  Коментиран от #7

 • Бизнес средата
  Отговор
  7 23:23  02.09.16

  До коментар #6 от "дейли":

  Какъв е начина на Райън ер? - Да покажа кирливите ду§€т@ на ТИМ??! Които между другото са и национален превозвач - показват качество и съвест при обслужването на клиенти и документация! ТИМ ако си обслужваха задълженията, знаеш ли сега каква мощна опера щяха да подхванат на 8 езика и да си покажат "Троянския кон"(емблемата на Армеец и биячите им от ТИМ-СОД/Т) в рекламите?!?! На кого е работа да се човърка в черните дупки на Мафия-Държава? Ирландците имат топки да се опънат на мафиотската групировка ТИМ - това са фактите! Те не се бутат против България, а против ТИМаджийските хитринки! ТИМ си имат банка ЦКБ (и Тексимбанк)да им простира прането и 55млн.лв. са звучно правене на гъргара - СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ТИМ ЩЕ СЪДЯТ ИРЛАНДЦИТЕ!

Напиши коментар:


Публикувай