Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 11:18 1 979 0

„Топ ИКТ Работодател“ на 2016 г.

  • работодател-
  • икт-
  • jobtiger
„Топ ИКТ Работодател“ на 2016 г. - 1

За първа година организация от сектора на изнесените услуги оглавява класацията „ТОП ИКТ Работодател“. TSD Services е начело на подредбата, част от петото юбилейно издание на проекта на ICT Media и JobTiger. През 2016 г. проектът се провежда под слогана „5 години успешни заедно“. Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания Audit Advice Associates (AAA). Отличените компании бяха наградени на церемония на 11 октомври 2016 г. в хотел Best Western Premier Sofia Airport.

През 2016 г. първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат TSD Services (начело и на категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“), TINQIN (първа и в категория „ИТ услуги“) и Comptel Communications. Лидерът в подредбата TSD Services и носителят на „сребърен медал“ TINQIN за първи път се открояват в общата класация, финиширалата на третото място Comptel Communications беше на трета позиция в подредбата и през 2015 г.

През 2016 г. в проучването “Топ ИКТ Работодател” се включиха 37 компании с общ списъчен състав 5421 служители, като до класациите достигнаха 31 компании с 3172 служители, което е рекорд сред всички издания на проекта досега.

И през тази година основните категории на финалната подредба са пет: „Малки компании до 50 служители“, „ИТ услуги“, „Телекомуникации“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, и  „Развой на софтуер“.

Победителите по категории в петото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:

* в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ - TSD Services

* в категория „ИТ услуги“ - TINQIN

* в категория „Развой на софтуер“ - MentorMate Bulgaria

* в категория „Малки компании до 50 служители“ - Sirma Business Consulting

* в категория „Телекомуникации“ - Ericsson Telecommunications Bulgaria

Категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“ оглави TSD Services – средна по размер българска компания за ИТ услуги, основана през 2007 г. Първа в сектор „ИТ услуги“ се класира компанията, специализирана в предоставяне на застрахователни софтуерни решения TINQIN („ТИНКИН“). Първенец в раздел „Развой на софтуер“ е MentorMate Bulgaria („Ментормейт България“), която за първа година е начело на сектора. Победител в категория „Малки компании до 50 служители“ е Sirma Business Consulting („Сирма Бизнес Консултинг“). Тя оглави както класациите в категория “Системна интеграция” за две години - през 2012 г. и през 2014 г., така и грабна наградата за най-добър работодател в цялото класиране на ИКТ и аутсорсинг компаниите за посочените две години. Лидер в категория „Телекомуникации“ за пета поредна година е Ericsson Telecommunications Bulgaria. Инициативата се организира със съдействието на Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора,  Американската търговска камара в България, и Министерството на труда и социалната политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА