2 717 4

Проститутките в Измир си извоюваха пенсия

Милена Богданова

Право на пенсия успяха да си извоюват 501 проститутки от турския град Измир. Пенсионните им желания са били удовлетворени от Комитета за социална защита на града. В пенсионния фонд ще внасят осигуровки още 1300 работещи в сексиндустрията.

Проституцията в южната ни съседка е разрешена със закон. През последните седем години работодателите на проститутките отказваха да внася осигуровки на 1800 момичета. Измирският градски Комитет по социална защита на работодателите им наложи глоба, а също така ги задължи да правят вноски в пенсионния фонд.

Според турските закони жена, която иска да се занимава с проституция, е длъжна да се регистрира и да получи идентификационна карта с данни за нейното здравословно състояние. Повечето проститутки в Турция работят нелегално, като основната причина според някой е това, че общинските власти създават препятствия за официалното им регистриране.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Plovdiv
  Отговор
  1 18:46  08.11.16
  Туш!...
 • ХХХ
  Отговор
  2 18:52  08.11.16
  Те им дали пенсия, ама да не ги обявят сега за гюленистки.....
 • ХаХо
  Отговор
  3 09:44  09.11.16
  То и в София е така... 240 Проститутки са в ПарлареМента ама само получава а данъци... ?!
 • Галиба си ми орташка скъпа ?
  Отговор
  4 18:38  09.11.16
  Когато видиш жена си с ново бельо, обувки, прическа или връхна дрешка а и по дълго да се задържа пред огледалото, знай че и на нея и е писнало от икономии и е и паднало МАНДАЛОТО! А ти ще мълчиш, защото не можеш като мъж да и го осигуриш. Свобода бе брат - всичко е на маркета. Също като в стадото , всеки качва каквото му попадне. Животинска история но затуй сме вече ГОСПОДА и почти винаги без пукната пара!

Напиши коментар:


Публикувай