5 634 6

Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България (видео)

Джеф Безос разказа за една от първите покупки през неговия сайт за онлайн пазаруване

Милена Трачева

Основателят на Amazon Джеф Безос, разказа интересна история от ранните години на своята компания, в която основно място заема България.

Собственикът и изпълнителен директор на най-големия сайт за онлайн пазаруване разкри, че една от първите му поръчки е била направена именно от страната ни.

"Първата ни продажба бе в България. Пратиха ни 200 долара скрити в дискета", разказва Безос вув видеото, което не е ново, но едва сега придоби популярност у нас.

„В първите шест месеца ние имахме само една поръчка и тя дойде от България. Аз не знаех, че през 1995 г. там е имало интернет достъп, но те имаха. Този клиент не плати с кредитна карта, а в брой, което е платежен метод, който ние не насърчаваме. Клиентът беше сложил две стодоларови банкноти сгънати в малка опаковка. И беше сложил тази малка опаковка с парите в дискета. Отворил е малкото метално капаче и ги е скрил вътре в дискетата. След това ни я изпратил по пощата, а на отделна бележка пишеше: „Парите са скрити в дискетата“. Пишеше също, че митничарите щели да откраднат парите, ако знаели английски. Отворихме дискетата и видяхме вътре в нея 200 долара. Бяха си написали номера на поръчката, за да можем да свържем плащането с нея. Доставихме им книгите и поръчката беше приключена“, разкрива Безос пред аудитория в САЩ.

Вижте и самото видео.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дед
  Отговор
  1 18:52  11.12.16
  Това видео е от преди 6-7 години и се чудя защо се представя това ,като нещо ново?

  Коментиран от #4

 • Лупи
  Отговор
  2 19:27  11.12.16
  Не знам ама ми прави впечатления, че за кой ли път малко след думата България в текста следва и думата кражба или крада :)

  Коментиран от #3

 • морски
  Отговор
  3 19:30  11.12.16

  До коментар #2 от "Лупи":

  щото сме си крадливи,овцекрадците от долния Дунав
 • 4 00:15  12.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Напред
  Отговор
  5 14:07  12.12.16
  С факта, че не поощряват да се купува с кеш, значи и в други страни има крадливи хора. Стига с тия комплекси, българите крадливи, та крадливи! Ако някой тук се мисли за крадлив, това не означава, че всички сме крадливи. Гледай американски филми - повечето са за крадци и те не са българи. Айде стига глупости вече, сами се дърпаме назад.
 • Фики
  Отговор
  6 20:22  12.12.16
  Някой явно е учил английски език от Бареков и Фики! Никъде не се казва, че първата поръчка е била от България, а че първите месеци са имали необичайна поръчка от България, защото не е платена с кредитна карта!

Напиши коментар:


Публикувай