5 737 6

Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България (видео)

Джеф Безос разказа за една от първите покупки през неговия сайт за онлайн пазаруване

Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България (видео)
Милена Трачева

Основателят на Amazon Джеф Безос, разказа интересна история от ранните години на своята компания, в която основно място заема България.

Собственикът и изпълнителен директор на най-големия сайт за онлайн пазаруване разкри, че една от първите му поръчки е била направена именно от страната ни.

"Първата ни продажба бе в България. Пратиха ни 200 долара скрити в дискета", разказва Безос вув видеото, което не е ново, но едва сега придоби популярност у нас.

„В първите шест месеца ние имахме само една поръчка и тя дойде от България. Аз не знаех, че през 1995 г. там е имало интернет достъп, но те имаха. Този клиент не плати с кредитна карта, а в брой, което е платежен метод, който ние не насърчаваме. Клиентът беше сложил две стодоларови банкноти сгънати в малка опаковка. И беше сложил тази малка опаковка с парите в дискета. Отворил е малкото метално капаче и ги е скрил вътре в дискетата. След това ни я изпратил по пощата, а на отделна бележка пишеше: „Парите са скрити в дискетата“. Пишеше също, че митничарите щели да откраднат парите, ако знаели английски. Отворихме дискетата и видяхме вътре в нея 200 долара. Бяха си написали номера на поръчката, за да можем да свържем плащането с нея. Доставихме им книгите и поръчката беше приключена“, разкрива Безос пред аудитория в САЩ.

Вижте и самото видео.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дед
  Отговор
  1 18:52  11.12.16
  Това видео е от преди 6-7 години и се чудя защо се представя това ,като нещо ново?

  Коментиран от #4

 • Лупи
  Отговор
  2 19:27  11.12.16
  Не знам ама ми прави впечатления, че за кой ли път малко след думата България в текста следва и думата кражба или крада :)

  Коментиран от #3

 • морски
  Отговор
  3 19:30  11.12.16

  До коментар #2 от "Лупи":

  щото сме си крадливи,овцекрадците от долния Дунав
 • 4 00:15  12.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Напред
  Отговор
  5 14:07  12.12.16
  С факта, че не поощряват да се купува с кеш, значи и в други страни има крадливи хора. Стига с тия комплекси, българите крадливи, та крадливи! Ако някой тук се мисли за крадлив, това не означава, че всички сме крадливи. Гледай американски филми - повечето са за крадци и те не са българи. Айде стига глупости вече, сами се дърпаме назад.
 • Фики
  Отговор
  6 20:22  12.12.16
  Някой явно е учил английски език от Бареков и Фики! Никъде не се казва, че първата поръчка е била от България, а че първите месеци са имали необичайна поръчка от България, защото не е платена с кредитна карта!

Напиши коментар:


Публикувай