2 778 6

Нацистки скандал заради обувки

Калифорнийска компания за обувки беше принудена да изземе свой продукт, след като клиент откри пречупен кръст на подметката

Анатоли Стайков

Калифорнийска компания за обувки беше принудена да изземе свой продукт от търговската мрежа, след като клиент откри нацистки символи на петата.

Скандалът избухнал, след като интернет потребителят Reddit публикувал снимка, показваща подметката на обувката и отпечатъците.

Компанията производител се намесила веднага. Последвало публично извинение спиране на продажбите на въпросния модел обувки.

От компанията заявиха, че случилото се по "никакъв начин не е умишлено" и "очевидната грешка" е направена от производителите в Китай.

"Ние никога няма да създадем дизайн за насърчаване на омраза. Ние не насърчаваме омразата“, се казва в изявлението.

Въпреки бързата реакция снимката беше видяна повече от два милиона пъти в социалните медии.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кламерчето
  Отговор
  1 22:06  13.01.17
  Свастиката е древен символ, който в никакъв случай не насърчава омразата! Пресилено е да се изкарват подметките виновни!
 • onq s konq
  Отговор
  2 22:35  13.01.17
  Хитрягите от компанията са си осигурили за "бушон" клона в Китай:)А въпросът е КОЙ щеше да им купува стоката в тоя пазар със супержестока конкуренция,ако не беше "грешката"?!
 • no name no face no number
  Отговор
  3 23:12  13.01.17
  Мноого яки много ми харесват лично не мразя Хинки. Иначе свастиката е нещо нормално за будизма кефят ме хората от тази религия мноого.няма араби и евреи :))) за справки Japan.
 • no name no face no number
  Отговор
  4 23:23  13.01.17
  Да кажа само че и арабите и евреите също не жи мразя рабитил съм със Сирийци и наистина ми е тъжно че им съсипаха живота някои.
 • РАМБО
  Отговор
  5 21:16  14.01.17
  Къде ги има да си ги купя веднага ?
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  6 00:18  16.01.17
  "Нацистите" идват, крийте се, този път ще ви превземат с отпечатъци от обувки! О не! Какъв ужас, не е истина! хахахахаха

Напиши коментар:


Публикувай