580 0

Кабинетът обеща административни облекчения за бизнеса

Венцислав Михайлов

Служебният кабинет ще излезе с предложения за редуциране на административната тежест за бизнеса у нас. За целта вече е сформирана работна група, която скоро ще представи предложенията. Това посочи министър-председателят Огнян Герджиков по време на форума „Пътна карта на бизнеса 2017 г.“, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Въпреки че просперитетът на една държава се гради преди всичко върху икономиката, с времето все повече се увеличават фискалните тежести върху бизнеса, изтъкна премиерът.

Според него е станало традиция всяка година в приходната част на бюджета да се предвиждат все повече приходи от такси, а за последните три години увеличението е около 40% и таксите вече приличат на скрити данъци.

През последното десетилетие софтуерната индустрия в България е увеличила обема си три пъти.

Намерение за намаляване на административната тежест бе изразено от Герджиков и ден по-рано – по време на срещата му с Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Асоциацията представи пред министър-председателя приоритетите си за настоящата година. По друга поставена от тях тема – за минималната работна заплата, премиерът Огнян Герджиков увери, че се работи по механизъм за нейното определяне.

България


Напиши коментар:


Публикувай