1 007 5

Китайци искат да правят локомотиви в България

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Голяма китайска фирма проявява инвеститорски интерес да изгради в България модерен завод за локомотиви и вагони. Това разкри пред журналисти служебният премиер Огнян Герджиков.

Той все пак разкри, че преговорите с китайската компания са започнали преди десет - петнайсет дни и има вероятност да приключат съвсем скоро. Става въпрос за локомотиви и вагони от най-ново поколение, като инвеститорът няма претенции за държавни гаранции.

Огнян Герджиков заяви готовност да пътува до Китай във връзка с този проект. Бях решил, че в този кратък мандат няма да ходя никъде по света, но там бих отишъл, защото имаме нужда от силни инвеститори, аргументира се служебният премиер.

Той отбеляза, че за китайските инвеститори има изключително тежка процесуална процедура, но той има уверението на министър Ради Найденов че този въпрос, включително и за китайските туристи ще бъде ускорен.

Огнян Герджиков, заедно с почти целия кабинет, пътува с парен атракционен влак от София до гара Черепиш. Премиерът, министри и ръководители на дипломатически мисии посетиха Черепишкия манастир.

България


Още по темата

 • Китайци искат да платят дълга на БДЖ

  Китайци искат да платят дълга на БДЖ

  Една от най-големите фирми за производство на железопътна техника – китайската CRRC ще инвестира у нас 300-400 млн. лв. в завод за локомотиви и ...
  2.03.2017
  1 871
  9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ZDFYA
  Отговор
  1 14:35  02.03.17
  NA KOMUNIST VIARA DA NIAMA6,ALA BALA

  Коментиран от #2

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 14:53  02.03.17

  До коментар #1 от "ZDFYA":

  Докато размахваш "антикомунистически" ТЪПети от пещерата, "комунистите" отидоха в "следващия век". При теб Климент Охридкси още ли не е идвал?
 • Гост
  Отговор
  3 15:12  02.03.17
  Когато с една работа се хванат кадърните и можещи хора имащи желание да направят нещо свястно нещата започват да се случват
 • хххх
  Отговор
  4 15:27  02.03.17
  Дано най-накрая едно правителство да направи нещо за държавата без да иска подкупи и да изгони инвестори. Иначе ще го направят в Ч.Гора. Вече са овладяли пристанище Бар и строят ЖП-линията до Белград… Имат вече китайско-сръбски факултети към ВУЗ. Сериозно се подготвят
 • ЧУНГ ЛИ
  Отговор
  5 14:43  05.03.17
  Как така ши праят . Първо трябва да си платят на някой дебелог.з чичко... То в България иначе не става .

Напиши коментар:


Публикувай