985 3

CRRC с официално инвестиционно намерение за мотриси

Калина Петрова

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев получи официално инвестиционно намерение от най-големия производител за железопътен подвижен състав в света. То беше връчено от представители на Китайската корпорация за железопътен подвижен състав (CRRC, China Railway Rolling Stock Corporation), която е и един от най-големите индустриални концерни в световен мащаб.

В инвестиционното намерение са посочени решения за стратегическо съвместно сътрудничество, включващи предоставяне на пакет от високи технологии, финансиране, инвестиции, обучение и услуги.

Инвестиционното предложение включва три основни точки:

Рефинансиране на старите задължения на „Холдинг БДЖ“ ЕАД в размер на 130 млн. евро и финансиране на доставка на нови електрически и дизелови мотрисни влакове в размер на 170 млн. евро.

Доставка на нов подвижен състав, в съответствие с европейските стандарти и българските изисквания за сертификация. Подвижният състав ще бъде доставен своевременно спрямо спешните нужди на БДЖ и с високо съотношение цена-производителност.

Инвестиция в нов завод за асемблиране на електрически и дизелови мотрисни влакове в България.

Следващата крачка в двустранните отношения е сформирането на работна група с участието на представители на МТИТС, БДЖ, CRRC и китайски финансови институции.

Един от основните приоритети на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията е подобрението на предлаганата от националния железопътен превозвач услуга.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лао Дзъ
  Отговор
  1 09:39  10.03.17
  И сега някой висш чиновник или политик ще прецака сделката понеже няма да му хареса размера на комисионната му, подкупа де ...
 • Гост
  Отговор
  2 04:03  11.03.17
  приятно пътуване на пътниците ...
 • към гост
  Отговор
  3 10:03  11.03.17
  Тя и централна гара София е красота след ремонта но малко празна .

Напиши коментар:


Публикувай