Last news in Fakti

6 Април, 2017 16:11 1 299 1

Чужденци избират България за Великден

  • туристи-
  • чужденци-
  • великден
Чужденци избират България за Великден - 1

Около 22 процента повече чуждестранни туристи ще посетят България за Великденските празници тази година, в сравнение с миналата, каза във Велико Търново министърът на туризма Стела Балтова.

Тя посочи, че според данните на Летище София се е увеличил броят на гостите, които ще посетят България, идващи от Германия, Великобритания, Италия и Португалия. Прогнозата на Министерството на туризма е, че туристите през летния сезон ще се увеличат с 10 процента спрямо миналата година, посочи министърът.

Тя отбеляза, че се очаква интересен летен туристически сезон, с увеличение на немските туристи между 30 и 35 процента, и на руските с 10 процента. Министърът припомни, че 120 са охраняемите плажове по Черноморието, а за 21 са организирини търгове.

Стела Балтова коментира, че Единната система за туристическата информация трябва да бъде въведена през септември или октомври, но все още се очаква становището на Комисията за защита на конкуренцията за спечелената обществена поръчка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FUCK OF

    1 0 Отговор
    VERY NICE......

    WELCOME !!!!!!