Last news in Fakti

18 Април, 2017 09:44 1 085 2

Над половин милион пътници на летище „София”

  • летище-
  • софия-
  • пътници
Над половин милион пътници на летище „София” - 1
Снимка: М. Богданова ©

С 52% повече пътници са преминали през летище „София” през март тази година в сравнение със същия месец на миналата – 515 857 души. С 53% са се увеличили пътуващите по международни редовни линии, а по вътрешни – с 60%. Ръстът при вътрешните полети се дължи както на активното предлагане на промоционални билети от националния ни превозвач, така и на стартирането през последната седмица на март на ежедневните полети до Варна на авиокомпания Wizz Air.

Пътувалите с чартърни полети са с 46% повече спрямо миналата година. Причината е удължената програма на зимните туристически полети, поради продължителните благоприятни условия за ски туризъм по българските курорти.

През март общият брой на кацащите и излитащи самолети на летище София е 4663, което е увеличение от 26% спрямо същия месец на 2016 г. Ръстът се дължи главно на полетите по международни редовни линии, които са нараснали с 30%.

През март на летище София са обработени общо 1743 тона товарни и пощенски пратки, което е с 11% по-малко от предходната година. Намалението се дължи на спад в превозите на товарните самолети, докато каргото, превозено с пътнически самолети, е нараснало със 7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    1 0 Отговор
    Затова искат да го дадат на концесия....някой да си лапка спокойно.....
  • 2 666

    1 1 Отговор
    Туристически полети дрън дрън. След изборите всеки събра стотинки за еднопосочен билет към бяла държава.