Last news in Fakti

30 Май, 2017 13:53 2 956 0

Най-добрите баварски фирми в България

  • бавария-
  • българия-
  • фирми-
  • награди
Най-добрите баварски фирми в България - 1
Снимки: М. Богданова ©

В икономическо отношение Бавария е третата по значение федерална провинция за България след Северен Рейн Вестфалия и Баден Вюртемберг. През 2016 г. е достигнат рекордно висок търговски стокообмен между България и германската провинция – 987 000 EUR. Икономическите отношения между двете страни отчитат непрекъснат ръст след присъединяването на страната ни към Европейския Съюз (ЕС)

„Свободна държава Бавария дава значителен принос за това. Така например, Бавария е единствената федерална провинция със собствено представителство в България. Но също така чрез посещения на политици и служители от двете държави се развиват и поощряват връзките между двете държави”, каза доктор Петер Колб, заместник-посланик на ФРГ в България. Той обаче заяви, че е необходим значително по-голям ръст и развитие. „Тук новото правителство е изправено пред големи предизвикателства. Важно е България да бъде установена като икономическа дестинация, която да привлича преки чуждестранни инвестиции в страната. Това може да се осъществи при подходящи рамкови условия. Данъчното облагане и все още ниските заплати са привлекателни аспекти. Важни са обаче и други фактори. От икономическите кръгове чуваме и други аспекти свързани с реформи в съдебната система, премахване на бюрократични пречки, решителни стъпки в борба с корупцията, както и добре образована работна ръка. Смятам, че особено по отношение на последната точка ГБИК и някои германски фирми работят много добре в тази насока”, допълни доктор Колб.Най-добрите баварски фирми в България

Трите основни сфери, в които се полагат значителни усилия за развитие от страна на Бавария са електромобилност и автономно шофиране. Втората е свързана с производството на електроенергия, за промените в енергетиката. Германските атомни електроцентрали са в списъка на тези, които трябва да бъдат премахнати, т.е. в бъдеще ще произвеждат енергия само от възобновяеми източници. Другата сфера е свързана с дигитализацията на икономиката. Голямото понятие на Intenet of Thinks. „В Германия гледаме така на нещата – американците имат интернет, а ние европейците имаме нещата. Убеден съм, че през следващите 10 години в ЕС ще се произвеждат и карат автомобили от премиум класата. В икономическото пространство България и Германия съвместно са силни и затова тези връзки трябва да ги използваме, защото заедно сме силни”, каза Маркус Витман, директор Дирекция „Интернационализация и индустрия в Баварското държавно министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите”.

Най-добрите баварски фирми в България

Наградите на представителството на Бавария в България за 2017 г. спечелиха три компании:

1. В категория „Баварско предприятие с дейност в България” победител е „Вюрт Електроник ИБЕ БГ“.

Най-добрите баварски фирми в България

2. В категория Българско предприятие с икономически контакти с Бавария”, две фирми получиха равен брой точки от журито и си поделиха първото място – „Мусала Софт“ АД и „Немечек“ ООД.

Най-добрите баварски фирми в България

Най-добрите баварски фирми в България


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА