1 240 4

Лихвите няма накъде да падат

Лихвите няма накъде да падат
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

В момента лихвените нива са доста близко до исторически най-ниските си стойности. „По-скоро би трябвало да очакваме някакво повишение, отколкото още много да падат. Лихвите трябва да са поносими и да бъдат възприемани като справедливи”, е мнението на финансиста Левон Хампарцумян. Относно това колко е изгодно в момента да се теглят кредити, то според него не може да се говори за изгоден или неизгоден момента за подобна операция. Причината е, че кредитът е вид взимане от бъдещия доход. „Колкото по-голям и сравнително сигурен е той, толкова условията по него са по-добри”, допълва той.

Допълнителен тласък за растеж на българската икономика могат да дадат чуждестранните инвестиции. Прогнозите са БВП да достигне най-високата си точка от 4% през 2018 г. Решението на хората дали да потребяват, включително дали да си купят нов имот, не зависи само от макроикономическите данни, а е комплекс от много фактори, най-вече житейския етап, в който се намират.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • арменян дудукян
  Отговор
  1 15:58  16.06.17
  Толкова е долен Да ти падне самолета Левончо
 • Гого
  Отговор
  2 10:53  18.06.17
  Алоооооо що лъжете народа в Чехия лихвата по ипотеките е 1,8-2% а в Щатите е около 1,5% стига сте ни правили на луди.
 • 3 22:47  20.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • nkavrakov
  Отговор
  4 20:54  21.06.17
  Не теглете кредити , и не купувайте недживими имоти в момента. Цените на жилищата са надути до небесата в следствие на балона който надуха брокерите заедно с банките,очква се вдигане на лихвените проценти до 6 месеца нагоре.Теглите ли кредит за жилище в момента до 5 години банката ще започне да вдига вноската . Ако забелязвате по телевизията спряха да обявяват лихвените проценти при рекламите,банкерите пак готвят сценария от 2008 година ,сега раздават пари с обещания за розово бъдеще но всъщност се готвят да вдигат софрата както се казва..

Напиши коментар:


Публикувай