1 036 2

С АЕЦ, пристанища и магистрали блазним китайския бизнес

Венцислав Михайлов

Възможностите за реализиране на проекти с помощта на китайски инвестиции бяха обсъдени на среща днес на министър-председателя Бойко Борисов с представители на бизнеса от азиатската страна. По време на разговора в общината в Бургас, в който участва и кметът Димитър Николов, акцент беше поставен върху автомагистрала „Черно море“.

„Много напредваме по магистрала Черно море“, отбеляза премиерът след срещата, като добави, че идеята е тя по възможност да се концесионира. „Искахме да видят трасето и кметът да представи и своите инвестиционни проекти“, добави Борисов, като отбеляза, че интерес е проявен и към пристанищните зони. Обсъдена е и темата за инвестиции в АЕЦ „Белене“.

Премиерът Борисов изтъкна, че за региона би било добре, ако има директни полети от Китай до Бургас, които да се извършват не само в рамките на туристическия сезон. Министър-председателят добави, че през август ще започне работата по обхода на Ахелой и посочи, че следващата година най-важните отсечки ще бъдат готови и ще се облекчи трафикът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • DND
  Отговор
  1 15:16  18.08.17
  Комунистите идат !!!
 • Варна
  Отговор
  2 15:35  18.08.17
  " Много напредваме с магистрала Черно Море"... - "Седим и мислим! - Седим и мислим! - Седим и мислим! - И мислим че само седим!" - ТОЗИ Е НАГЪЛ И БЕЗПАРДОНЕН ЛЪЖЕЦ!

Напиши коментар:


Публикувай