3 993 1

Безконтактните разплащания в публичния транспорт се разширяват

Всеки от тези партньори е насърчаван да разширява на предимствата на технологията за дигитални разплащания

Венцислав Михайлов

Водещ картов банков оператор обяви, че присъединява 14 нови технологични компании от 10 държави към програмата Visa Ready for Transit. Инициативата работи с компании, чиито технологични решения ускоряват безпроблемно пътуването с безконтактни плащания като промотират този вид разплащане в обществения транспорт в световен мащаб. Програмата Visa Ready for Transit бе обявена за първи път през ноември 2017 г. с първоначалните партньори Vix и Worldline.

Сертификатът Visa Ready определя стандарт за висококачествени готови за пускане в употреба решения, които позволяват на транспортните компании да внедрят удобството и сигурността на безконтактните разплащания за пътуващите в целия свят.

„Виждаме засилен интерес от страна на компании от сферата на транспорта на различни точки в света да научат как чрез иновации в разплащанията могат да подобрят преживяването на своите клиентите. От началото на Visa Ready for Transit досега, вече приветстваме 16 технологични партньори от световна класа в програмата – от малки технологични компании до мултинационални организации. Всеки от тези партньори е насърчаван да разширява на предимствата на технологията за дигитални разплащания на Visa в транспортните компании по целия свят," казва Джейсън Блехърст, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ на Visa.

Visa Ready for Transit е част от цялостната програма Visa Ready, която ускорява приемането на нови технологии, като помага на платформи на трети страни да достигат бързо до глобалното въвеждане в употреба на дигитални разплащания. Програмата позволява на разработчиците да гарантират, че тяхното решение отговаря на стандартите и спецификациите за сигурност на Visa в редица решения – от транспорта до биометричните данни и интернета на нещатаКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • некойси
    Отговор
    1 08:10  14.03.18
    Нищо ново под слънцето ... правителството на бойко борисов безконтактно краде вече от има няма десетилетие :)

Напиши коментар:


Публикувай