Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 14:35 1 362 0

Харманли и Свиленград на „бърза писта“ за пари от ЕК

  • бисер-
  • харманли-
  • свиленград
Харманли и Свиленград на „бърза писта“ за пари от ЕК - 1
Снимка: Петко Тенчев

България поиска разрешение от Европейската комисия двете общини Харманли и Свиленград, пострадали от наводненията, да имат известно предимство пред другите общини за проектите си по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. За да разгледаме с предимство проекти по ПРСР за определени населени места, ние трябва да искаме нотификация за това от ЕК, защото програмата е разписана така, че тя не трябва да нарушава принципа на конкурентоспособност, за това ще се иска специално решение от ЕК, обясни министър Найденов.

Община Харманли има лимит от 10 млн. евро за програмния период, но досега няма одобрен проект по ПРСР. Общината може да кандидатства с проекти по ПРСР за изграждане или възстановяване на водоснабдителната и канализационна мрежа в с. Бисер. Община Свиленград също има възможност да кандидатства по всичките направления на общинските мерки по ПРСР, което включва ВиК, пътна настилка, спортни съоръжения и др. Министерство на земеделието и храните се ангажира да окаже административна помощ и капацитет за подготвяне на проекти и към двете общини, но инициативата за това трябва да е на самите общини, посочи министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА