421 6

България ще бъде домакин на бизнес форум

Ще участват и представители на Лондонската фондова борса

Светослава Ингилизова

В България ще бъде организиран бизнес форум с участието на Лондонската фондова борса. Това бе договорено по време на среща на зам.-министър Александър Манолев с Никил Рати, изпълнителен директор на финансовата организация.

Двамата участваха в дискусия с ръководството на борсата, в рамките, на която бяха представени възможностите за инвестиции в страната ни. Това е първо посещение на представител на изпълнителната власт на България в централата на борсата в английската столица, стана ясно по време на разговора.

„В момента подготвяме ваучерна схема с безвъзмездно финансиране, което да подкрепя компании да излязат на Българската фондова борса“, обясни икономическият заместник министър. Той подчерта, че в тези усилия ще е много ценна експертната помощ на Лондонската фондова борса.

От своя страна от ръковдоството ѝ посочиха, че могат да участват в този процес и изразиха надежда повече български компании да бъдат листвани на нейните пазари. Те са издали и специализирано издание „1000 компании вдъхновяващи Европа“, сред които се нареждат и 5 български примера.

„България заема 16-то място по брой създадени работни места в резултат на преки чуждестранни инвестиции сред европейските страни, според проучване на британската Ernst&Young“, посочи още Александър Манолев и акцентира на потенциала за сътрудничество в редица сектори. Той цитира и изследвания сред чуждестранния бизнес у нас, които показват, че компаниите се чувстват добре в страната и планират нови разширения на дейността си.

„Огромна перспектива и множество възможности дава географското ни положение между Европа и Азия, което е и причина редица компании от трети страни да стартират проекти в България“, каза още зам.-министър Манолев.

Той представи и възможностите за инвестиции в България пред специализирания телевизионен канал на Лондонската фондова борса, който достига до над 200 хил. компании и служители. В чест на посрещането на българската делегация на мониторите в борсата бе се прожектираше българския флаг.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • народ
  Отговор
  1 12:58  06.06.18
  България не се нуждае от фондови борси,а от създаване на реални работни места и промишленост,която ще ги създаде!
 • SAAB
  Отговор
  2 13:16  06.06.18
  Каква борса ? .....няма какво да участва :) Made in Bulgaria ......е екзотика от миналото !
 • AndrewPak
  Отговор
  3 13:39  06.06.18
  http://megasto.com.ua/ ковши норийные и болт норийные ковши норийные производители фото ленты норийные с ковшами ковши металлические норийные ковши норийные на ленте r7#d73okqBP
 • Tept
  Отговор
  4 23:49  06.06.18
  Будующее по трем картам Литиции
 • 5 03:05  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 03:15  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай