Last news in Fakti

15 Март, 2012 14:07 1 125 0

Високо заплащане по време на Олимпиадата

  • олимпиада-
  • временна заетост-
  • лондон

Пазарът на труда във Великобритания се подобрява, въпреки вълната от съкращения във финансовия сектор. Ключов фактор за ръст в заетостта, особено в Лондон, са наближаващите Летни олимпийски игри.

"Позитивната нагласа сред работодателите в британската столица е много окуражаваща. Разкриват се хиляди позиции благодарение на Олимпиадата. Безспорно е, че много от тези работни места ще бъдат временни - само за лятото, но не трябва да подценяваме положителното влиянието, което те ще окажат върху пазара на труда”, казва Марк Кейхил, управляващият директор на консултантската компания Manpower във Великобритания.

Търсенето на работни места за Олимпийските игри през последните седмици е нараснало с 300%, сочи проучване на кариерния сайт Adzuna.

Охранители, строителни работници и ИТ специалисти са най-активно търсещи работа на Олимпийските игри, тъй като заплатите надвишават средната за страната с 30%, а над 70 000 доброволци са готови да работят безплатно по време на Игрите. Но изследване на компанията показва също, че по-ниско платени работници все пак могат да се възползват от Олимпийските игри, тъй като Комитетът гарантира заплащане от минимум 8.30 паунда на час, при средна минимална надница за страната от 6.08 паунда на час.

Най-добрите работодатели по време на Олимпиадата в Лондон са G4S Security, McDonalds и Лондонският организационен комитет 2012 – те са наели над 10 000 служители общо.

Някои от "странните и прекрасни работни места", обявени за Олимпиадата, са разпоредител – служител, който да води хората до и от спортните обекти, както и хореограф на масовото движение. Работните места, които най-лесно ще се заемат са в сферата на кетъринга и администрацията, а за управление на сигурността и IT позициите може да се окаже по-трудно.

"Олимпиадата създаде 170 000 нови работни места, от които 70 000 са платени. Олимпийските стажантски програми и схеми за обучение на младежи и възрастни ще развият у много безработни хора умения, които те могат да използват след това и разбира се, същото се отнася и за набирането на хора с увреждания. Безработицата остава висока, но на пазара на труда ще се усети временно облекчение до известна степен по време на Олимпийските игри”, коментират от кариерния сайт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА