1 508 6

Договори за €30 млн. подписахме с Китай

Интерес към български стоки в Шанхай

Договори за €30 млн. подписахме с Китай
Венцислав Михайлов

Български компании от хранително-вкусовата и козметичната промишленост подписаха договори за износ за над 30 млн. евро само за първите дни на Първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки /CIIE/, което се провежда в Шанхай в периода 5-10.11.2018 г.

Това съобщиха от Министерството на икономиката.

Министър Караниколов е начело на българската бизнес делегацията, в която влизат представители на 32 български компании-изложители, представящи своите стоки и услуги в секторите - хранително-вкусова промишленост, козметика и услуги.

Още в първите дни на изложението български фирми са осъществили множество директни продажби и контакти с потенциални китайски партньори - дистрибутори на козметика, храни и напитки. Подписани са вече няколко предварителни договора за трайна дистрибуция.

Министър Караниколов подчерта, че страната ни участва в Първото издание на Китайския международен панаир, с цел лансиране на българските продукти на китайския пазар. Икономическият министър благодари на китайската страна за поканата за участие на български компании в Изложението, както и за отличната организация на събитието. „Считаме, че има още възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ. Надявам се вашият пример да е основа за задълбочаване на партньорството с Китай“, допълни той.

В първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки участват над 130 държави, а българското национално участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на икономиката. Над 3 600 международни компании ще проведат дискусии и B2B срещи с над 400 000 търговски компании от Китай и страни отвъд океана.

Китай

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ОТ ИЛИЕНЦИ
  Отговор
  1 23:15  08.11.18
  Договори за €30 млн. подписахме с Китай.................Е ТОВА ЩЕ "СЪЖИВИ " ИКОНОМИКАТА, СМЕХ !!!

  Коментиран от #2

 • El Torro
  Отговор
  2 23:22  08.11.18

  До коментар #1 от "ОТ ИЛИЕНЦИ":

  Все пак е някакво начало.
 • Това някаква шега ли е???
  Отговор
  3 00:22  09.11.18
  15 млн Евро??? Толкова струва една офис сграда. Това ли договорихме с Китай??? Какво ли се учудвам. В БГ само пране на пари и одиране на кожи на бедняците се прави. А и лотарийка и залози вървят. Мизерия

  Коментиран от #4

 • Поправка 30
  Отговор
  4 00:23  09.11.18

  До коментар #3 от "Това някаква шега ли е???":

  Млн Евро
 • Паток
  Отговор
  5 01:25  09.11.18
  Намерили, с какво да се хвалят тъпанарите на Тиквата! Едно китайско село не може да се нахрани с храна за тия пари!
 • Ха де
  Отговор
  6 09:34  09.11.18
  Китайците под милиард за пари не ги броят :)

Напиши коментар:


Публикувай