Last news in Fakti

31 Март, 2012 18:06 4 705 7

Валентин Захариев: Всичко ми е на нула

  • валентин захариев-
  • горубсо-мадан-
  • оцк-кърджали-
  • миньори-
  • металурзи

Бизнесменът дал 5000 лв на ГЕРБ

Валентин Захариев, собственикът на проблемните предприятия Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, „Кремиковци" и „Горубсо-Мадан" заяви в ефира на предаването „Карбовски: Директно", че се гордее с постигнатото в изпадналия в несъстоятелност металургичен завод в София. Този в Кърджали обаче бил губещ, когато го купил, и останал такъв, въпреки усилията му да го модернизира.

„Инвестициите в ОЦК са в размер на 95 млн. лева и работниците ги виждат", каза Захариев.

Захариев не отрече да е отричал ГЕРБ преди изборите. „Има нещо такова. Видях, че ГЕРБ е прогресивна партия. Дадох около 5 000 лв. или 10 000 лв. Нищо не съм давал под масата”, допълни бизнесменът.

Той увери, че няма пари в брой, които да използва, за да изплати заплатите на служителите си от Кърджали. Те не са получавали дължимото от октомври 2011 г. и протестират вече в продължение на месец.
„Нямам кеш, имам активи. Не е вярно, че в банковата ми сметка има 126 млн. лева", категоричен бе бизнесменът.

Той не даде обещание за това кога ще се разплати с металурзите, но изрази надежда, че ще има възможност да го направи до края на следващата седмица.

Захариев подчерта, че ОЦК очаква плащания от другото притежавано от него предприятие – „Горубсо-Мадан". Те били в размер на 3.7 млн. лева.

„Горубсо" изпълнява плана си на по-малко от 50%. За половината от работниците там не вярвам, е имат финансови проблеми", каза още бизнесменът.

Той отрече появилите се слухове, че е спонсор на ГЕРБ и разкри, че е дарил на управляващата партия 5000 лева.

„Не съм изпадал дотам, че да гладувам, но не съм живял и в разкош", сподели още Захариев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден гражданин

    0 1 Отговор
    Не се залъгвайте, те всички нямат пари! Но пък си позволяват всички гивизълъци, почивки на яхти и всичко друго! А какво прави бат Бойко? Ходи и припка за да им оправя кирливите ризи. Питам , защо не му вземат концесията ? Или пак Станишев е виновен ? Стига с тези глупости, изморихме се да слушаме едно и също. Единствената промяна е, че стегнаха финансите. Това добре, но пак от гърба на крайния потребител. СЕГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО НЯКОЯ ТВ., ЩЕ ГО ОБЯВИ ЗА ГРЕШКА, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ЩЕ ИСКА И ВТОРИ МАНДАТ НА УПРАВЛЕНИЕ.Уж нямало тайни споразумения, а работи с хората на БСП и ДПС ????
    Смешник си Бойкоооооооооооо, но ти изтича имунитета!!!!!!!!!!!
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    ....... този негодниг!.Чудим се
    как работниците не го претрепаха!
  • 3 gost

    0 0 Отговор
    Синът му колко изхарчиха във Франция?
  • 4 НАДЗИРАТЕЛ

    3 0 Отговор
    АБЕ ЗАХАРИЕВ ТИ ОЩЕ ОТ КРЕМИКОВЦИ КОЛКО МАЙКИ РАЗПЛАКА И КОЛКО ФИРМИ ФАЛИРАХА ЗАВЛЕЧЕНИ ОТ ТЕБЕ !!!!!!!!!!!! КОЙ СЕДИ ЗАД ТЕБЕ ТА ОЩЕ НЕ СИ В ПАНДЕЛАТА !!!!!!!!! МНОГО ТИ СТАНА ВЕЧЕ ...КЪДЕ СА НАП И КОМИСИЯТА ЗА ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВО ПРИДОБИТО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН КЪДЕ Е ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ И КАКВО ПРАВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ - КАТО ГЛЕДАМ ПРАВЯТ С...КИ !!! ТИ МОШЕННИКО НЕ ТРЯБВА ДА ДИШАШ КИСЛОРОДА НА ТАЗИ ЗЕМЯ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ПОЛУЧИШ ТОВА КОЕТО СИ ,,ЗАРАБОТИЛ'' ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ! 20 ГОДИНИ ПАНДИЗ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ ЗА ТЕБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 'айдука

    0 0 Отговор
    Жив и здрав да си колега.
  • 6 Цако

    2 0 Отговор
    Такива -директно на бесилото,както и всички други произхождащи от терористичната банда БКП
  • 7 topol4o

    0 1 Отговор
    ,,гарван на гарван око не вади,,циркаджиииии