946 2

Преговорите между UBS и Deutsche Bank забуксуваха

Нови сливания в банковия сектор се задават

Преговорите между UBS и Deutsche Bank забуксуваха

Преговорите на европейските банкови гиганти UBS и Deutsche Bank за сливане на техните управления на активи се оказаха в задънена улица с оглед на несъгласие кой да контролира комбинирания бизнес за 1,4 трлн. евро, съобщи "Файненшъл таймс", цитирайки източници запознати с въпроса.

Преговорите бяха на път да доведат до създаването на една от най-големите фирми за управление на активи в Европа, равна на френската Amundi, припомня БНР.

Според в. "Файненшъл таймс" разговорите продължават, но най-голямото несъгласие е свързано с оценката на двете управления на активи. Активите на UBS са по-големи и в размер на около 733 млрд. евро, но поделението за управление на активи на "Дойче банк" изостава слабо с активи за 704 млрд. евро.

Междувременно водещите финансови институции все още смятат, че сливането ще доведе до дългосрочни ползи и за двете.

Новината идва скоро, след като "Дойче банк" се отказа от преговорите за сливане със своя германски конкурент "Комерцбанк" (Commerzbank), твърдейки, че сделката няма да доведе до достатъчно ползи, които биха надвишили свързани с това рискове.

Германия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Антон 1
  Отговор
  1 00:19  15.05.19
  Ползи , тинтири - минтери ! Нищо не могат да прогнозират ! Видяхме ги 2008 !:):):) Смешници , които се опитват , да управляват човешките очаквания и нагласи ! Само се правят на много умни да си оправят високите заплати ! Банкер , преди 30 г имаше друго значение ! Превърнаха ни в голи консуматори , идиоти !
 • да ама не
  Отговор
  2 06:54  15.05.19
  Това е като при нас - сливаш две закъсали болници и очакваш печеливша,,,,

Напиши коментар:


Публикувай