Last news in Fakti

28 Юни, 2019 09:21 2 995 3

Най-рано края на юли става ясен концесионерът на летище „София”

  • концесия-
  • летище-
  • софия-
  • желязков
Най-рано края на юли става ясен концесионерът на летище „София” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Не съм част от конкурсната комисия и не мога да дам повече детайли, защото не чета самата документация. По принцип има обективни критерии за оценяване. Важното е комисията с експертизата и с помощта на консултантите от Световна банка да съумеем да изберем най-подходящия от всичките 5 добри кандидата, като под „най-добрия” не се разбира, който е предложил най-доброто, а който успее да убеди, че ще гарантира устойчивост на стабилност за следващите 35 години”, каза министърът на транспорта Росен Желязков по време на втория ден от икономическия форум, който се проведе в Пловдив в отговор на въпрос какъв е подходът и критериите на избор на концесионер на летище „София”.

„Нашите виждания са до средата на юли или третата третина на месец юли да имаме определен изпълнител. Може да се каже, че всичките предложения са изключително силни и ще гарантират устойчиво позитиви”, допълни министъра и наблегна на факта, че се избира партньор за над три десетилетия и поради това е важна оценката на бизнес модела, устойчивостта и безконфликтността на проектопредложението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обръч от Фирми

    8 1 Отговор
    Може би блиски до А. Доган, Д Пеевски и тн.

    Коментиран от #2

  • 2 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обръч от Фирми":

    На когото трябва концесионера отдавна е известен.
  • 3 Мой

    0 0 Отговор
    ТИМаджиите отдавна се натискат за летището и както се носи слух, че са станли БИМ, нищо чудно Б-то да им го даде.

    Усещането в страната е предреволюционно.