Last news in Fakti

25 Юли, 2019 21:30 1 203 3

НЕК обвинява КЕВР за дефицита в компанията

  • нек-
  • кевр

Анализът на НЕК показва, че има голяма вероятност дружеството да продължи да формира дефицит

НЕК обвинява КЕВР за дефицита в компанията - 1

В доклад до КЕВР за цените на електроенергията за новия регулаторен период започнал от 1 юли, шефът на НЕК Петър Илиев констатира, че заради решенията на регулатора и непризнаването на разходи на държавната компания отчита голям дефицит, пише в. „Монитор“.

Според написаното комисията не е уважила почти никое искане на НЕК, когато е обсъждала цените на тока, влезли в сила от 1 юли, като е определила всички претенции на обществения доставчик като неоснователни. Анализът на НЕК показва, че има голяма вероятност дружеството да продължи да формира дефицит, защото и за новия регулаторен период комисията не е отчела някои обстоятелства, които е възможно да формират допълнителни разходи, посочва директорът в доклада си.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    3 1 Отговор
    да не правят излишни и необосновани разходи! И сами да продават евтиния ток, а не да гушат посредници.
  • 2 Кой68

    1 3 Отговор
    При некомпетентност и безхаберие в НЕК друго неможе да се очаква.....
  • 3 Васил Савов

    0 0 Отговор
    Когато човек броил глидерите на радиатори в топлофикация е поставен да ръководи цялата енергетика ,крайния резултат е ясен на всеки имащ си елементарни познания в тази сфера.