Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 22:29 2 059 16

Туристите от чужбина намаляват

  • туристи-
  • посещения-
  • чужбини

Статистика от НСИ

Туристите от чужбина намаляват - 1

8 390 227 са чуждестранните туристически посещения в страната от януари до октомври включително тази година. Отчита се минимално намаление от 0,4 на сто спрямо същия период на миналата година, която бе рекордна за българския туризъм. Това става ясно от данните на Националния статистически институт.

За месец октомври 2019 г. чуждестранните туристически визити са над 546 хил., като се отчита увеличение от 5,1% спрямо съответния месец година по-рано.

Резултатите показват, че въпреки множеството предизвикателства в международен план през тази година българският туризъм запазва устойчиви резултати, коментира министър Николина Ангелкова. Тя апелира активната съвместна работа и мобилизацията на държавата, туристическия бизнес и местната власт да продължат през зимния сезон, както и при подготовката на лято 2020 и 2021 г.

През 10-те месеца на 2019 година водещ пазар за входящ туризъм е Румъния, като визитите от там са повече от 1,114 млн. Гърция е на второ място с 988 хил. визити, отчитайки нарастване от 6 на сто в сравнение със същия период година по-рано. Трети и четвърти пазар за страната ни са съответно Германия и Турция.

В топ 10 за периода януари-октомври 2019 са още туристическите посещения от Република Северна Македония, Украйна, Великобритания, Русия, Полша и Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    15 3 Отговор
    И от България ще намалеят, ако продължават така.

    Коментиран от #5

  • 2 АБРИВИАТУРА

    12 9 Отговор
    Ще намаляват я,оня безгрешния в.симионоф от обединени мафиоти,пак да ходи с шумомера.Неговите 2 хотела нали се пълнят с държавни договори.Другите да го...
  • 3 ГосТ

    7 1 Отговор
    Това е добра новина ! Значи все пак прасетата не са чак толкова много...
  • 4 Бацо от Краводер

    21 7 Отговор
    Боли ма сайдера за мутрохотелиерите..я че си Одим у гръчко, па тия като не знаат ка да праат пари, да духат таратора...хихихихи
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Оня":

    Бързо държавата да подпомогне тодния туризъм. Едно 5-6 милиардчета до края на годината ще помогнат

    Коментиран от #6

  • 6 Ван дер Любе

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "бл.134 в Зап. парк":

    Това е добър вариант. Борисов дава парите от бюджета и се плаща на подходящи хотели и т.н. като не се изисква да има туристи, за да вземеш парите. При това положение, хотелите могат да освободят персонала, т.к. няма кого да обслужват. Хем ще е по-спокойно по морето и планините, хем ще има печалби. Въобще ГЕРБ социализма е велика система, само дето трябва да граби от някъде.
  • 7 666®

    22 5 Отговор
    Входящ туризъм от Гърция и Турция? Вие луди ли сте? Вече броите всеки пресякъл границата ни за турист, за да излезе статистиката ли! Милиарди губим реално всяка година заради Ангелкова, за да може тимаджии да изкупуват без пари хотели по морето от ЧСИ.
  • 8 1234

    3 2 Отговор
    така става кгат гербловят руските шпиони а ближат та це на козяк и мит
  • 9 Шамара

    15 1 Отговор
    Тия входящите от Румъния са Гръцки туристи. Броят колко са влезли, а колко са излезли не казват. От влезлите изваждаш излезлите и получаваш останалите, това да каже госпожата.
  • 10 ТИМ

    9 2 Отговор
    Където е текло,пак ще тече пичове.......И не е спирало.........
    От софиянци и пловдивчани,не моем се разминем ,през лятото на морето.......Башка чужденците.........Така беше тази година,още от юни,та чак до септември.....Така,че споко,марта мине ли,лятото е дошло.........

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ОНЯ СЪЩИЯ

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Еснафски":

    Нищо не каза човече......Бла...бла...бла.......само помия........Никой не те кара на сила да идваш на БГ морето........Ходи си у Турция и Гърция......Ма там чалгаджийските ти номера не минават и си траеш,зер ще отнесеш солена глоба......
  • 13 Ицо

    4 4 Отговор
    Че то май мазохисти не останаха...какво ще става с родните мутри собственици не знам....открийте сметка да помогнем. Нещо ДМС смс-чета
  • 14 Димов

    2 1 Отговор
    Те и миналото лято бяха намалели, ама накрая изкараха отчет, че сме били с повече печалба.
  • 15 ТИМ

    4 0 Отговор
    Аз не ходя на море......

    Аз слизам до плажа........
  • 16 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Наш Венци ги плаши туристите цял сезон ( сега е в почивка само брои пачка и загрява за следващия сезон) , прави им магии , плюе им в храната зер се осерат и повече не дойдат, сипва фалшив алкохол , дига им гюрлутия под прозореца , пуска им бълхи в чаршафите , и накрая само 0,4% спад... ха-ха. Току заради добрата година в Гърция , малаките се юрнат по нашите ски курорти декември ( с парите на нашенските морони , разбира се, който оставят по каманака в Гърция ... ) и изчезне и 0,4% спада ... Венци медузите идат ли?