Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 18:43 6 580 8

Руска компания купи Hyundai Electric в България

  • hyundai electric-
  • бизнес-
  • българия-
  • свел груп

Цената по сделката не се съобщава

Руска компания купи Hyundai Electric в България - 1
Снимка: Hyundai Electric

Hyundai Electric & Energy Systems Co. Ltd. продаде българското си дъщерно дружество Hyundai Heavy Industries Co. Bulgaria AD на руската "СВЕЛ Груп". Новината за сделката съобщи германската компания CMS, чието българско представителство е било консултант по сделката.

Hyundai обяви през декември м.г., че търси купувач на завод при цена от 24.5 млн. долара. Финалната стойност на сделката обаче не е обявена, припомня economic.bg.

Като причина за продажбата беше посочено, че компанията продължава с продажбата на чуждестранни активи, за да подобри финансовата си структура.

"Хюндай Хеви Индъстрис Ко." е производител на трансформатори и стъпални регулатори. През 1997 г. компанията приватизира завода на „Елпром-Трафо“ и стана основният притежател на акциите.

Стъпалните регулатори, произвеждани у нас, се изнасят за Русия, Южна Корея, Румъния, САЩ и много други страни в Азия, Европа, Южна и Северна Америка.

Българският завод обаче е в тежко финансово състояние като за 2018 г. отчита спад на приходите и загуба от 2.5 млн. лева.

"СВЕЛ Груп" е водещ производител на електротехническо оборудване - силови и маслени трансформатори, с централа в Екатеринбург.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislava P.

    7 13 Отговор
    Оххх ми сега ?
    Я да пробвам , па ако мине - мине !
    Бе това не е Руска компания бе - хамерска е , под прикритие !
  • 2 asd

    40 3 Отговор
    Тивкич какво стана е ? Вместо Хюндай да прави завод за автомобили ... ХАХАХАХАХАХАХАХА! Герберастици!
  • 3 мали мали

    4 11 Отговор
    Ще работят за ролка тоалетна хартия,нали така се пише у коментарите а сега да видим кон боб яде ли,аз се признавам че съм некадърен не разбирам.Да се почва сега ама това ,ама онова как ще се плаща в рубли,евро,иени или в лева
  • 4 Миризлив пор

    23 10 Отговор
    Тези са наистина големи, имат технологията, ресурса и капитала. Дано по политически причини да не ги смачкат. Преди да започнете да плюете, помислете че ще дават заплати на много хора.
  • 5 Anadolu Manafesi

    9 1 Отговор
    ако си мислите че Hyundai Electric в София даваха някакви сносни пари - жестоко се лъжете . Където се вика - за купичка ориз . Изобщо не е чудно че никой и не искаше да работи там и събираха само некадърници и такива , които се учеха и съберяха ли малко опит моментално духваха . Софианците да кажат колко хора познават , които са работили там . Не смятам че при руснаците нещо ще се промени кардинално
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой

    1 0 Отговор
    Работих там 4 годинии,положението е плачевно!!
    Там са мърша до мърша!