Last news in Fakti

5 Май, 2020 13:03 1 819 2

Microsoft ще инвестира $1 млрд. в полски облачен проект

  • microsoft-
  • полша-
  • облачни технологии-
  • център за данни

Microsoft ще инвестира 1 милиард долара в Полша като част от план, който ще включва създаването на център за данни в страната за предоставяне на облачни услуги на бизнеса и правителствените институции, се казва в съобщение на компанията във вторник. Това предаде Reuters.

Microsoft заяви, че е подписал договор с полския доставчик на облачни услуги Chmura Krajowa (Национален облак). Този ход е в съответствие със стремежа на централноевропейската страната да се позиционира като регионален технологичен хъб.

„Дълбоко вярвам, че инвестициите на Microsoft в Полша ще бъдат важни за предприятията, публичните институции и образователната система, позволявайки им да въведат дигитализацията, както и нови работни стандарти“, каза в изявление премиерът Матеуш Моравецки.

Местната компания Chmura Krajowa (Национален облак) е създадена през 2018-а от най-голямата местна банка PKO Bank Polski и Полския фонд за развитие (PFR) с цел ускоряване на цифровизацията на бизнеса и публичната администрация.

Партньорството с Microsoft ще продължи седем години и ще включва обучение на хора в Полша в облачната технология.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    8 2 Отговор
    скоро щте ни трагнат по домовете да ни чипират щте имаме като помярите маркировка на ошите обици като на водомерите тия плонби дето слагат и се заяждат сас теп като ги махнеш
  • 2 Един

    0 0 Отговор
    Дали проекта ще има име "COVID-20" ?!