Last news in Fakti

1 Ноември, 2020 23:30 2 228 16

ОП „Развитие на регионите“ ще финансира създаване на индустриални зони

  • индустриални зони-
  • изграждане-
  • развитие

Програмата ще подкрепи и проекти за обновяване на жилищната среда

ОП „Развитие на регионите“ ще финансира създаване на индустриални зони - 1

Оперативна програма „Развитие на регионите“ ще финансира изграждането на индустриални зони през новия програмен период до 2027-ма година. Мерките подкрепят модернизирането на градовете и развитието на общините в следващите 7 години, съобщи БНР.

Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийната ефективност, градската мобилност и сигурността са сред приоритетите за градско развитие, които ще се финансират от новата ОП.

Основният фокус на инвестициите ще бъдат икономическото развитие на териториите, ръстът на икономиката и заетостта, увеличаването на доходите и стандарта на живот, както и преодоляването на неравенствата.

Мерките ще обхванат приоритетно 10 големи и 40 по-малки общини, като предвиждат подкрепа на предприемачеството и развитие на бизнес и индустриални зони, обновяване на жилищни и обществени сгради, ремонт на улици и пътната мрежа, управление на трафика, системи за паркиране и по-екологичен транспорт.

Програмата ще подкрепи и проекти за обновяване на жилищната среда – зони за отдих, детски площадки и спортни комплекси.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ Е

    14 9 Отговор
    До 9.9.1944г., България е "Швейцария на Балканите"!
    Но...комунистите я опустошават...

    Днес ОПГ-ГЕРБ са утайката от комунистите!
    Крадливи и арогантни МУТРИ!
    Фалшифицират изборите по лукашенковски!

    Коментиран от #3, #16

  • 2 Гербаджииски лъжи

    16 1 Отговор
    За10г стандарта на живот е паднал 10пъти.
  • 3 Вълчо

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ Е":

    Факт е,че Българите преди 09/1944 са били бедни и необразовани селяндури.Тежко наследство от Турското робство—съжителство.Факт е,че индустриализацията настъпи след 09/1944 основно с помощта на Съветския съюз не може да се отрече.С превратът на 10/11/89 г.започна началото на края на тази злощастна държавица смятана за Земен рай и Швейцария на Балканите.Само като погледна каква разруха е по селата и ми става ясно ,че сме на дъното.Вече дори не ме интересува кой е виновен. Дори и Борисов да абдикира файда никаква.След него ще дойде още по—крадлива сган.Такъв е матряла.

    Коментиран от #4, #13

  • 4 Тулупа оака всичко

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вълчо":

    То кредити , заеми и всичко изтича , изчезва.

    Коментиран от #6

  • 5 Оли гьо Френ

    13 2 Отговор
    Никаква програма няма и всички пари вече са откраднати! Подхвърлят трохи на любимите си медии да раздухват измишльотини.
  • 6 Вълчо

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тулупа оака всичко":

    Тази на толупа това му е работата,да съсипе Държавата и да стопи излишното население.Спрява се добре.Следващата национална катастрофа ще е пагубна за България.
  • 7 Ужасонн

    14 2 Отговор
    Защо се подкрепят постоянно проекти, в които не може да участва нито 1 нормален бизнес????? Тези издустриални зони ще бъдат построени с пари на народа от фирма на сланината, но ще искате пари от българските фирми, за да имат база в тях????? Тоя народ до кога ще спи???????
  • 8 Русия, ах Русия

    11 7 Отговор
    Русия, каквото ни е причинила за 45 години, и продължава да ни го причинява по инерция и заради влиянието си(все още) тук, Османската империя не успя да ни причини дори наполовина за 500 години. Русия ни мрази и в червата си. С цялото си същество. Откраднаха архивите ни и няма да ги върнат. Така успяха да скрият много. Безчинствата на армията им, това, че сме си платили прескъпо(в буквалният смисъл) за освобождението, разпърчадосвабето на България и подаряване на земите и, Унищожаването на монархията. Тероризмът, с който унищожиха индустрията и интелектуалците, за да могат платените им ,родоубийци да завземат и национализират всичко в България, за да заграбват и използват умовете и страната ни 45 години. Скриха от света историята на България, която показва колко велика е била и колко важна. Колко много е дала за историята на света и че нашите родове живели по техните земи и имали държави там, са ги облагородили и направили от неуките племена структурирани общности. Но най-главното и него не могат да скрият и това ги трови ден и нощ: Това, че те нямат своя азбука. Пишат с чужди букви. "Велика" Русия използва азбуката на една малка България. Това е унижаващо. Няма как да го скрият Опитвали са, но няма как. Това ги изгаря отвътре. Радост за моята душа

    Коментиран от #14

  • 9 коментар 8 е специално

    6 2 Отговор
    за надъхания Вълчо от коментар 3.
    Вълчо, да не си внук на Вълко Червенков

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вълчо,

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вълчо":

    мой е, аз лично му направих копи пейст. Не отричам. Защото ме мързи да ви нареждам всеки път, а и не заслужавате усилията ми.
    Мога да те храня есна седмица с доказателства, и на вся
    еки твой опит са си отвориш устата в отговор, ще те затрупвам с още, но смисълът е никакъв, пробвал ъм.
    Вие сте от типа:"Аз му казвам: -Не е коза. Коч е.
    А то ми отговаря:
    -Не, ти го деъж, аз ще го доя"
    Ако ми следваш мисълта де.....
  • 12 Пак съм аз

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вълчо":

    За Борисов сме на едно мнение. Абсолютен, безскрупулен престъпник, заобиколил се със себеподобни.
    А за обидите ти.......еми нормално е, при липса на аргументи.
    Не искам да ти падам на нивото, не че не мога, но не искам.
    Мога да те псувам до вдругиден, без да се повторя.
  • 13 Бе ти добре ли си?

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Вълчо":

    Точно преди войната, сме били супер индустриализирани. Банки, предприятия, печатници. Дори сме били първите използвали самолет за военни действия през първата световна.
    Учените и военните ни са завършвали в Германия. Земеделието е било в разцвет.
    Терористите(комунистите) са съсипали всичко. Хиляди са убити. само интелигенция, военни, банкери, фабриканти. Всичките им активи са откраднати. Всичко-национализирано. Включително земята на обикновените селяни. Заставено е цялото население да работи без пари, за просперитета на комунизма. Всичко е оттичало, към Русия. И още е така. Дори сега, поне половината от откраднатите от нашите главочи Евросубсидии се насочват към Москва, защото от там дърпат конците на всички горе. Без значение от коя партия са. Всички се отчитат в Москва.
    Това трябва да спре.
    Ако не спре, България ще изчезне.
    Което е и целта им
  • 14 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русия, ах Русия":

    Прав си! Ако, не бяха мръсните руснаци сега ние щяхме да сме част от просперираща Турция! Щяхме да си пишем на турски, а Ердоган да заяви от Високата порта: " Българите имат държава! Тя се нарича Турция!" Те щеше да си в Меджлиса и да вземаш важни решения за развитието на родната ни Турция!
  • 15 Директор

    1 2 Отговор
    Факт е, че в момента в България се живее чудесно. Разбира се мързеливите и глупавите страдат по форумите в интернет вместо да учат и работят, но пълно щастие за всички няма.....
  • 16 бай Мирчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ Е":

    На връх 9ти Септември 1944,българия е във война с целия свят и частично окупирана от червената армия. Също,продоволствия се набавят с купони ,а те покриват силно ограничении дажби.В градовете,солидна част от инфраструктура и жилищни сгради са заличени от англо-американските въздушни рейдове.Последните германски части също все още се евакуйрат от разорената ни и в национална катастрофа държава.В селата, нарядите на изнемогващите селяни са повишени драстично заради състоянието на война.Най развития индустриален сектор тогава е каруцарството. Прилика с неутрална и просперираща швейцария няма никаква.