Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 09:17 2 663 7

Нова програма стимулира българските стартъпи

  • бфб-
  • стартъп-
  • програма-
  • компании-
  • средни предприятия

Тя е с продължителност 12 месеца

Нова програма стимулира българските стартъпи - 1

Двадесет компании – стартъпи, малки и средни предприятия, ще могат да се възползват от новата програма на Българска фондова борса (БФБ). Те са избрани като под внимание са взети моделът на компанията, продуктовата му гама, пазарният му дял, бизнес възможностите. Под внимание са взети мениджърският екип, акционерите, както и собствениците на компанията.

„Вследствие на селекцията от близо 1500 избрахме 20 компании, които си заслужава да бъдат показани на публиката и работейки с тях да обменим опит и да покажем как са успели. Мрежата покрива целия спектър от инвеститора до финансови посредници и се надявам скоро да прехвърлим границите на България“, каза по време на представянето на програмата изпълнителният директор на БФБ Маню Моравенов.

В програмата са включени фирми с активи 10 млн. лв. за последните 3 години. Стартъпи със средно ниво на приходи през последните 3 години в размер на 2 млн. лв. Стартиращите компании се развиват най-вече в технологичния сектор. За изминалите 3 години средният им ръст е над 80%-90%, а някои са успели да достигнат и 500%.

В рамките на beamUplabе ще бъдат проведени четири стратегически срещи, на които компаниите ще се запознават с всички възможности за финансиране, така че да могат да инвестират гъвкаво и успешно в бизнес идеите си. По време на срещите те ще обменят опит и най-добри бизнес практики. Ментори ще са висококвалифицирани експерти от партниращите организации и институции, с които ще може да се общува професионално в неформална среда. Първата стратегическа среща ще се проведе на 26 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    8 1 Отговор
    Какви ви стартъпи. Краят е близо.
  • 3 Ventura

    10 0 Отговор
    Да се чете стар-тъпи.
  • 4 Стартъп

    7 0 Отговор
    Най добрият стартъп е гробарският.
  • 5 М@нгу

    6 0 Отговор
    Ко речи ко речи? Туй да ней от сериала Стар гейт? И яз искам у средния бизинис за жулязуту! Обирам и ут цветни митали, хартия пластмаси. Да ни ма отървети ей!
  • 6 Тримата глупаци

    8 0 Отговор
    Стар- какво, че не разбрахме?

    Коментиран от #7

  • 7 стар тъпанар

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тримата глупаци":

    браво ще ме стимулират