Last news in Fakti

22 Декември, 2012 15:05 1 061 0

Чепеларе разчита на българските туристи

  • чепеларе-
  • разчита-
  • български туристи-
  • откриване на сезона

Пампорово и Чепеларе разчитат най-вече на българските туристи, резервации има и от Англия, Ирландия и Русия.
Тази година Пампорово и Чепеларе очакват ръст на туристите от 20%, а дългосрочната прогноза вещае много сняг, съобщи кметът на Община Чепеларе Тодор Бозуков.
Днес в Чепеларе отпразнуваха не настъпилия „Край на света” като откриха новия зимен сезон. Официалната церемония бе на долната станция на лифта на ски писта „Мечи чал”.  В 3-часовата програма премина шествие на най-известните скиори, сред които бе и олимпийската ни шампионка с корени от Чепеларе Екатерина Дафовска. Гостите наблюдаваха и парад на балони с олимпийските кръгове, които бяха пуснати в небето, както  и  имаха възможността да участват в томбола с награди.
В Чепеларе се намира най-дългата ски писта на Балканите – „Мечи чал”. Лифта и съоръженията в курорта днес са  безплатни за всички гости.
5-километравата отсечка е на различни нива и на нея могат да се учат
начинаещи.
Цените за нощувка са между 20 и 60 лева. Сред предимствата на Чепеларе е, че през зимата има много слънчеви дни, липсват мъгли и никога няма опасност от лавини в района, защото ски пистите са в гористи местности и температурите не могат да се променят рязко. Снежната покривка е над 60 сантиметра и условията за зимен спорт в празничните дни са чудесни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА