Last news in Fakti

2 Април, 2015 18:00 1 906 3

КЗП спря пистата "Мечи Чал" в Чепеларе

  • кзп-
  • спря-
  • пистата-
  • "мечи дал"-
  • чепеларе

Спирането е в резултат на извършени проверки съвместно с Министерство на туризма

Комисията защита на потребителите /КЗП/ спря услугата, предоставяна на ски пистата „Мечи Чал” в град Чепеларе до момента на представяне на гаранции, че е извършена оценка на нейната безопасност. Спирането е в резултат на извършени проверки съвместно с Министерство на туризма.

Решението бе взето днес на първото редовно заседание на Комисията за защита на потребителите след встъпването в длъжност на новия й състав.

Факти.бг припомня, че на 14-и февруари тази година след удар в шахта за изкуствен сняг загина 28-годишен скиор от Шумен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майка ти

    0 0 Отговор
    Не е ли Мечи чал бе?

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майка ти":

    Мечи чал е. Връх в Родопите над Чепеларе, който пък е най-високопланинския град 1100м н.в.
    С малка буква се пише чал. От турския език: чал- висок планински връх с паша. Връх Ботев се е казвал Юмрук чал, до него пак двухилядник и сега се казва Млечни чал и т.н. Едно време от Калофер през Тарзановата пътека (над хижа Рай) са си прехвърляли овцете от ръка на ръка и са ги изкарвали пролетта на паша на Юмрук чал (връх Ботев). На есен са ги смъквали долу.
  • 3 Скиора

    0 0 Отговор
    Ами тея от корумпираното Министерство, защо не го спряха когато стана инцидента, а чак сега на края на сезона?
    Кво ми се хвалят толкова с адекватно бързи мерки